Vježbajte na poslu

Vježbajte na poslu

Svi smo svjesni da je tempo života sve brži i da imamo sve manje vremena samo za sebe. Ukoliko ste među onima koji radno vrijeme provode u kancelariji, a popodne Vas kod kuće čekaju silne obaveze i jednostavno ne možete da izdvojite vrijeme za odlazak u fitnes centar ili teretanu, imamo ideju za vas: vježbajte na poslu!

Vjerovatno se sada osmjehujete i pomišljate kako je to, prosto, nemoguće. Priznajemo, može zvučati  nemoguće i neizvodljivo, ali ako vam je to jedina mogućnost da budete fit i obnovite energiju, zašto ne bi probali. Uz naše praktične savjete i malo kreativnosti sigurni smo da ćete pronaći mogućnost da vježbate dok ste na poslu.

Vjerovatno i sami znate neke osnovne trikove kako da sebe natjerate da budete u pokretu i dok radite.  Na primjer, idete stepenicama iako u zgradi postoji lift, parkirate se što dalje od poslovnog objekta, kako bi makar malo prošetali ka poslu i nakon posla, izađete do prodavnice u toku radnog vremena i to do one koja je malo udaljenija...Evo još nekoliko ideja:

  • podesite alarm da vas na svakih sat vremena opomene da ustanete i prošetate,  makar do kancelarije pored vaše.  Čak i ako se na svakih sat vremena samo protegnete ili duboko udahnete vazduh, bićete skoncentrisaniji;
  • koristite toalet koji se nalazi na spratu iznad ili ispod vašeg, umjesto ono na istom spratu. Do tamo idite, naravno, stepenicama.
  • ostavite u autu nešto što vam je važno (užinu, fasciklu, rokovnik, podsjetnik...) tako da u toku radnog vremena jednostavno morate da „iskočite“. Naravno, ponovo koristite stepenice;
  • umjesto da kolegama na drugom spratu pošaljete fajlove mailom, snimite ih na fleš memoriju i odnesite im lično. Koristite, znate već, stepenice;
  • za vrijeme pauze za ručak prošetajte do obližnjeg parka. Naravno, ne zaboravite da za užinu kupite zdrav obrok;
  • nabavite bežični telefon i hodajte dok razgovarate;
  • nabavite neku od nožnih sprava za vježbanje i postavite je ispod radnog stola;

 

Nemojte da pomislite da cijeli dan trebate da „sprintate“. Budite kreativni i zapamtite: bilo kakvo kretanje je bolje od nikakvog. Ove kratke vježbe pomoći će vam da obnovite energiju i sagorite više kalorija, a takođe će biti od pomoći u umanjenju stresa tako da ćete čak moći i da se osmjehnete šefu kad vam donese još posla. :)
Čak i ako  ste među onima koji u toku radnog vremena ne smiju da napuštaju objekat ili, jednostavno, morate biti za stolom cijelo vrijeme, imamo rješenje i za vas. Odgledajte ova dva video klipa u kojima instruktorke demonstriraju vježbe istezanja i jačanja mišića dok sjede na radnoj stolici. 

 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.