Izbjegnite debljanje na odmoru!

Izbjegnite debljanje na odmoru!

Svi zaslužuju godišnji odmor i putovanje, ali iako je to odlična prilika za opuštanje, provođenje vremena nedjelju ili dvije daleko od kuće, sa sobom donosi i promjenu rutine, a mnogi se, vjerovali ili ne, zbog toga udebljaju.

Dok uživate u vašoj omiljenoj destinaciji na godišnjem odmoru, uglavnom su vam kilogrami zadnji na pameti, no kada se neki nakon nedjelju ili dvije vrate kući i stanu na vagu, neugodno se iznenade - nekoliko kilograma su teži i ubrzo požale zbog nekih stvari, piše na stranici helium.com.

S tim otkrićem počinju dijete jer je tu želja da se što prije vratite na vašu normalnu težinu, a to može biti dosta teško.
I zato, ako ne želite biti među onima koji nakon godišnjeg odmora moraju da se  bore s viškom kilograma - pazite šta radite dok ste na odmoru.

Za početak je važno da ne promijenite vaše navike po pitanju ishrane. Jedite onoliko obroka koliko ste jeli i kod kuće, ne nasjedajte na primamljivi i obilni doručak, ručak i večeru u all inclusive hotelima ili kruzerima.

I nemojte misliti da zbog toga što ste na odmoru možete da jedete šta god želite i kad god poželite, uprkos tome što se može činiti zabavnim da tamanite sve ono što inače ne konzumirate.
Obratite pažnju koliko kalorija unosite u sebe, nije potrebno opsjednuto voditi računa o tome, ali ako jedete više - krećite se više.

Možda ste kod kuće pazili šta unosite u svoj organizam i sada ste se odlučili opustiti, ali posezanje za sendvičima i sladoledima, jer vam je to dostupnije, nije najbolji način za udovoljiti gladi. Osim toga, bilo bi dobro izbjegavati slatke sokove, te piti vodu, pogotovo ako su temperature veće.

Ako ste kod kuće vježbali, potrudite se da ne prekinete tu rutinu. Da, većini dok su na godišnjem odmoru ne pada na pamet da vježbaju, ali ako vam je teško prisiliti se na vježbanje, uvijek možete više plivati ili šetati dok istražujete.

Mnogi na odmoru dođu u iskušenje da po cijele dane leže na plaži ili pored bazena, to se zove opuštanjem, ali to uz obilne obroke, ima svoju cijenu.

Plivanje, šetnje u predvečerja i istraživanje područja u kojem boravite može vam dobro doći za održavanje kondicije i željene kilaže.

Ako uspijete održati pod kontrolom vaše prehrambene navike i uz to se dovoljno krećete, ne biste trebali imati problema s kilogramima nakon odmora i putovanja.

Izvor: magazin.net.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.