Nekoliko odličnih trikova za čišćenje

Nekoliko odličnih trikova za čišćenje

Vjerovatno vam čišćenje kuće ne spada u omiljene poslove. Zato vam predstavljamo nekoliko trikova za čišćenje koje će vam uštedjeti vreme, ali i novac.

Kako očistiti roštilj?

Polovinom crnog luka pređite preko površine još uvijek toplog roštilja koristeći viljušku. Ovim putem nećete samo očistiti rešetku, već ćete i ostaviti aromu za iduće pripremanje.

Blender

Napunite blender toplom vodom i u to sipajte kap deterdženta za pranje suđa. Uključite blender na par sekundi, prospite tu vodu, prođite blenderom kroz još malo čiste vode, i ostavite ga da se osuši. 

Ne skupljajte staklo rukama!

Parče bijelog hljeba prislonite na mjesto puno komada polomljenog stakla.

Dubinski čistač mašine za sudove

Na najvišu policu ostavite čašu sirćeta i pustite mašinu na najvišu temperaturu. Kada to pranje bude gotovo, na dno prospite malo sode bikarbone i ukljičite mašinu na još jedno pranje. Kada i to bude gotovo vaša mašina će biti kao nova.

Vodka za čistiji kauč

Sipajte vodku u bocu s pumpicom, malo isprskajte po dušeku i ostavite da se osuši. Alkohol će ubiti bakterije i vaš dušek će biti izuzetno osvježen i čist.

Grejpfrutom do čiste kade

Isijecite grepfrut na pola, a u kadi ga pospite solju. Odmah zatim iskoristite to za ribanje, i mrlje na kadi će nestati.

Vodeni krugovi od čaša

Pokrijte svu tu vlagu peškirom, a onda sve to zajedno prosušite fenom i krugovi će nestati.

Dezinfikujte sunđere

Ili ubacite sunđer u mašinu za pranje suđa ili ga ostavite malo u mikrotalasnoj peći da se ugrije. Ovaj postupak ubija bakterije i nećete morati često da kupujete nov sunđer.

Masne fleke? Nikakav problem!

Prekrijte fleku bijelom kredom, sačekajte nekoliko minuta, pa očistite kredu nekom krpom. Provjereno djeluje, lako i brzo.

Mrlje na tepihu

Malo vode sa sirćetom sipajte na mrlju i malo vode poprskajte, a onda pređite peglom. Šta će se desiti? Fleke će potpuno i brzo nestati.

 

stvarukusa.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.