Osvježite zidove ovim domaćim sredstvom za čišćenje

Ukoliko još niste planirali da krečite stan, a smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, postoji način da to učinite.

Osvježite zidove ovim domaćim sredstvom za čišćenje

Ako zidove često čistite suvim krpama, onda nema potrebe da ih redovno perete. Ali, ako ih mjesecima niste čistili, tragovi nečistoće vjerovatno su vidljivi, pogotovo na bijelim površinama.

Prije nego što počnete temeljno da ih čistite, važno je da sa njih uklonite veće mrlje i površinsku nečistoću. To možete da uradite uz pomoć suve krpe ili usisivača. Ako to ne uradite, najvjerovatnije će se dogoditi da prilikom svakog pokreta na zidu ostavite ružan trag ili mrlju i da tako samo pogoršate izgled zidova.

Tek kada usisate površinu zidova možete da pređete na temeljnije čišćenje. U kanti vode napravite smjesu od amonijaka, bijelog sirćeta i malo sode bikarbone.

Ovom mješavinom prvo obrišite manje vidljiv dio zida, možda sakriven iza komode ili trosjeda, da biste vidjeli kako kreč reaguje na ovo sredstvo za čišćenje.

Ako ste zadovoljni rezultatom, sunđerom ili čistom krpom počnite da čistite zid, i to pokretima od poda ka plafonu. Preko očišćenog dijela zida potom pređite čistom vodom koju ste sipali u drugu kofu ili lavor.

Na kraju, zidove osušite fenom ili suvom krpom.

 

dnevno.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Odčepljavanje sudopera bez hemikalija

RECEPT
DANA

Indijski uštipci

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.