Kako jednim modelom zavjesa objediniti sve stilove

Naslov vam zvuči kao nemoguća misija? To jeste bio slučaj prije nekoliko godina. Međutim, danas, kada dizajneri enterijera svakodnevno dolaze do novih, jednostavnijih i modernijih stilskih rješenja, moguće je jednim modelom zavjesa opremiti svaki prozor u domu i savršeno ih uklopiti u svaku prostoriju. 

Kako jednim modelom zavjesa objediniti sve stilove

Zebra zavjese su se na tržištu pojavile kao vrsta rol zavjesa, da bi postale apsolutni favorit svakome ko se bavi uređenjem životnog ili poslovnog prostora. Lakoća upotrebe i održavanja, mnogo mogućnosti koje ove zavese pružaju i veliki izbor boja i dezena samo su neki od razloga zbog kojih se klijenti sve češće odlučuju za njih, umjesto za neka od klasičnijih rješenja. One se jednostavno uklapaju u različite stilove enterijera.

Zebra zavjese- najbolje odlike zavjesa i roletni u jednom proizvodu

Baš ta kombinacija je i bila idelja vodilja dizajnera koji su kreirali zebra zavjese. Naime, uz njih nema potrebe za dodatnim tanjim zavjesama ili glomaznim draperijama, ali ni za spoljnim ili unutrašnjim roletnama kojima bi se prostorija zamračivala. Na kvalitetnom i dugotrajnom rol mehanizmu nalaze se horizontalne trake tanjeg i debljeg platna, po kome su zebra zavese i dobile ime. Spuštanjem i podizanjem zavese korisnik lako kontroliše količinu svetlosti koja će uću u prostoriju. Naime, spuštene zavjese propuštaju dnevnu svjetlost kroz tanku tkaninu, ali postoji mogućnost dodatnog spuštanja tako da se trake tanke tkanine sklope iza traka debelog tekstila, pa će zavjese potpuno zamračiti prostoriju. Jedan od razloga popularnosti zebra zavjesa jeste i veliki izbor dezena i boja u kojima dolaze. Na tržištu se mogu naći modeli sa tanjim ili debljim prugicama, šarenim cvjetnim motivima ili diskretnijim opcijama koje se mogu uklopiti i u poslovni prostor, ali i kombinacijama boja koje su adekvatne za dječiju sobu. Ipak, najpopularniji su jednobojni modeli koji lijepo pristaju uz minimalistički enterijer. Zebra zavjese u neutralnijim, zemljanim nijansama smiruju prostoriju i dodatno ističu boju zidova. Jače boje, kao što su ljubičasta ili zelena, unose živahnost i odlično se uklapaju u moderno uređene dnevne sobe. Ovdje možete pogledati korisne ideje za uređenje vašeg doma.

Jednostavno održavanje kao recept za godine svakodnevne upotrebe

Zebra zavjesesu vrlo priuštive, naročito ako se u obzir uzme kvalitet njihove izrade. Kao i ostali modeli rol zavjesa, one koriste mehanizam namotavanja i razmotavanja platna. Rol mehanizam je jednostavan, većinom mehanički, pa ga je gotovo nemoguće pokvariti. Uz to, ne zahtijeva nikakvo dodatno održavanje ili podmazivanje. Platno od kojeg su same zavjese izrađene je izuzetno otporno na habanje i flekanje. Takođe, ova kombinacija tkanina ne upija mirise, duvanski dim ili prašinu kao što to čine klasični modeli zavjesa ili roletni. Samim tim, nije ih potrebno često dubinski čistiti, već je dovoljno da se prebrišu mekom krpom i čistom vodom. Pranje u mašini nije preporučljivo, jer može oštetiti tkaninu i mehanizam rolanja zavjese. Takođe, ovo platno se može usisati, ukoliko se usisivač može podesiti na blagu snagu usisavanja. Jače usisavanje će pogužvati tkaninu, pa zavjese neće izgledati uredno. Najzad, zebra zavjese se mogu čistiti i paročistačem podešenim na najnižu temperaturu pare. Veće temperature mogu oštetiti plastificirana vlakna u trakama tanje tkanine i narušiti izgled zavjese.  

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.