Zašto su zebra zavjese sve popularnije?

Zebra zavjese su dio rastućeg trenda koji se sve češće može vidjeti na prozorima domova, hotela, poslovnih prostora. Da li je u pitanju samo želja da se dekoriše moderno, ili one imaju i još neku prednost?

Zašto su zebra zavjese sve popularnije?

Unikatan izgled u odnosu na klasične varijante

Zebra zavjese se sastoje od platna i mehanizma koji se pravi u dimenzijama koje vi želite, možete birati širinu i dužinu bez ograničenja. Platno čine horizontalne pruge, providne i neprovidne, pa se korišćenjem mehanizma pomjeraju i preklapaju. Tako se kontroliše količina svjetlosti koja ulazi u prostor pa je još nazivaju i „dan - noć“ zavjesama. Mogu služiti i kao zamjena za roletne i venecijanere jer kada se neprovidne pruge postave u niz, svjetlost ne prolazi pa zavjesa ima i tu dodatnu funkciju. Gusto tkanje štiti od UV zraka što je idealno kod velikih staklenih površina koje su okrenute istočno i južno i osunčane su dobar dio dana.

Dan – noć zavjese dolaze u bezbroj dezena i sigurno će se uklopiti u svaki dekor. Mislite da su vaši problemi riješeni kad ste se odlučili da klasične zamijenite zebra zavesama? Čekajte na izbor platna, tu kreću prave kreativne muke – kako se odlučiti samo za jedno platno?!

 

Vizuelno prostranije mjesto uz zebra zavjese

Klasične zavjese se sastoje od metra i metra nabranog materijala koji smanjuje prostor. Ne vjerujete? Kao test, skinite sve zavese iz doma i vidjećete koliko prostor djeluje i širi i duži. Dan – noć zavjese se montiraju uz sam prozorski okvir, ravne su pa nema osjećaja da je zauzet kvadratni metar oko prozora da bi zavjesa mogla da stoji.

 

 

 

Ključna prednost zebra zavesa – održavanje!

Teško je zamisliti da postoji nešto tako savršeno da se održava samo brisanjem vlažnom krpom! Održavanje zavesa je upravo to.  Dan – noć zavjese su upravo takve. Njihova tajna leži u samom materijalu koji je antibakterijski i ne skuplja mirise.

Suva mikrofiber krpa (magična) i povremno brisanje je sasvim dovoljno da vaša zavjesa blista.

Detaljniji postupak je usisavanje usisivačem, ali na niži stepen usisne moći i to glatkim djelovima papučice. Potom, vlažnom magičnom krpom prebrišite cijelu zavjesu, sačekajte par minuta da se osuši i to je to. Ovaj postupak možete raditi i odvojeno, posebno usisavanje, posebno brisanje vlažnom krpom, na vama je odluka.

Pošto platno ne dodirujete korišćenjem, gotovo je isključeno flekanje dan – noć zavjesa. Pa ipak, ako se javi fleka - lijek postoji. Paročistač može biti odličan kao najdetaljniji način čišćenja. Da se platno ne ošteti jačina pare treba da bude niža i na bezbjednoj udaljenosti – nekih  20-ak centimetara. To bi trebalo da ukloni svaku mrlju, a zavjesi će vratiti prvobitan izgled.

 

Generalno, ovi oblici održavanja su mnogo jednostavniji od dosadašnjih pranja i peglanja, a sam materijal zebra zavjese obezbjeđuje da se na njega ne lijepe bakterije i prašina pa vam je dom i radni prostor zdravije mjesto.

Zavjese nisu samo dio dekora. One služe i kao izolacija od buke i hladnoće. Sada postoje i ovakve varijante kao što su dan – noć zavjese koje su idealne i u borbi protiv bakterija pa je na vama odabir da li ćete unaprijediti prostor u zdravije okruženje modernog izgleda.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.