Kako Feng shuijem privući novac

Ko ne bi želio još više novca? Kako je teško da ima puno takvih, evo par savjeta kako ga privući drevnom kineskom filozofijom uređenja

Kako Feng shuijem privući novac

Feng shui bavi se protokom energija i njihovim uticajem na život. Prema Feng shuiju, glavno područje stana povezano s novcem je najjužniji ugao, ali isto tako svaka prostorija ima svoje područje finansija. 

Radi se o najbližem lijevom uglu bilo koje prostorije gledano od ulaza u prostoriju, pa je poželjno ta područja ispuniti pozitivnom energijom.

Za početak, ta podučja dobro očistite, a posebno maknite nepotrebne stvari koje ste stavili u njih kako biste privukli pozitivnu finansijsku energiju. Nakon toga popravite sve slomljene ili nefunkcionalne stvari ili ih izbacite iz kuće.

Navedena područja ispunite simbolima bogatstva, npr. posudama s novčićima, sretnim bambusom ili nekom drugom stvari koja simbolizuje bogatstvo. U kombinaciji s klasičnim simbolima možete postaviti i sliku predmeta ili stvari koje želite.

Sva finansijska područja kuće ispunite ljubičastom i zelenom bojom, jer je ljubičasta boja bogatstva, a zelena rasta i vitalnosti. 

Naravno, treba paziti i na sitnice. Novac držite organizovano i cijenite ga, nemojte ga držati razbacanog po džepovima i fiokama. Ako se ne želite baviti novcem, neće se ni on vama, pa bilježite troškove i plaćajte račune na vrijeme. No, treba ga i dijeliti s drugima, davati ga da bi dolazio.

Zahvalnost prema svemu što imate je takođe vrlo važna, jer što više cijenite ono što imate, ma kako maleno to bilo, takav će stav privlačiti nove stvari u vaš život. 

metro-portal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.