Dječija soba kao kutak za razvoj mašte

U nastavku razgovora sa gospodinom Igorom Kalezićem iz firme DMT logistics osvrnuli smo se na temu uređenja dječijih soba.

Dječija soba kao kutak za razvoj mašte

Primjetili smo da vam je specijalnost namještaj za dječije sobe. Možete li nam reći kakvi su trenutno trendovi kada su dječije sobe u pitanju? Za šta se vaši klijenti najčešće odlučuju?
Kod nas se veoma malo pažnje obraćalo na uređenje dječije sobe. Svima je to bila zadnja stavka prilikom opremanja stana: ubacite krevet, plakar, eventualno radni sto i to bi bilo to. Najčešće je mišljenje našeg naroda: „zašto trošiti pare na dječiji krevet, dijete će ga prerasti, pa ću morati da kupujem drugi”. Da, dijete će odrasti, ali u kakvom okruženju? U inspirativnom, veselom okruženju koje će ga stimulisati da razvija svoju maštu ili dosadnom i bezličnom iz kojeg će gledati samo da što prije izađe. A i što se tiče kupovine novog kreveta, bilo koji krevet da kupite moraćete ga mijenjati u nekom vremenskom intervalu od 4-5 godina tako da se nećete spasiti kupovinom jednog jeftinog kreveta koji ćete čak u tom vremenu morati bar još jednom promjeniti zbog lošijeg kvaliteta i nestašluka vašeg djeteta. Možemo slobodno reći da je ponuda dječijih soba na našem tržištu bila veoma oskudna i pretjerano uniformisana. Polazeći od takve situacije, mi smo se trudili da to izmjenimo iz korijena, da unesemo nove ideje, da oplemenimo taj dječiji prostor, učinimo ga razigranim i veselim, tj. pretvorimo ga u pravu bajku. Otuda i naš slogan za dječije sobe "BUDITE DIO BAJKE".

O čemu treba posebno voditi računa prilikom uređivanja dječijeg kutka?
Dječije sobe ponekad predstavljaju pravi izazov za roditelje. Ukoliko uređujete sobu za dijete, neophodno je da prostor bude funkcionalan i da ima osnovne stvari koje djetetu trebaju, kao što su krevet, igračke i ormarić za garderobu. Uz kombinaciju veselih boja i aplikacija na zidovima ili krevetu, dijete jednostavno dobija svoje carstvo.
Međutim, uređenje dečije sobe za devojčicu koja želi da njena soba izgleda kao iz bajke, ili dječaka koji želi krevet u obliku auta ili dvorca, može da predstavlja interesantan zadatak za roditelje. A mi se trudimo da pomognemo i objedinimo dječiju maštu i funkcionalnost i tako pomognemo roditeljima da obezbjede ugodan kutak svojoj djeci, bez obzira na to da li se radi o maloj ili velikoj dječijoj sobi.
Neophodno je da dječija soba ima prostor za igru i druženje, prostor za spavanje, prostor za učenje, garderober i prostor za odlaganje igračaka i knjiga.  Ako imate jednu dječiju sobu, a dvoje djece onda svaki od ovih kutaka pomnožite sa dva i shvatićete da nemate dovoljno mjesta u sobi za sve to. U ovakvim slučajevima uređenje dječije sobe mora da bude dobro isplanirano uz iskorišćavanje svakog centimetra u prostoru. Kreveti na sprat ili kreveti na izvlačenje će uštedjeti dosta prostora. Zidove popunite raznim  policama za odlaganje knjiga, igračaka i raznih sitnica. Radne stolove je najbolje postaviti pored prozora kako bi djeca učila uz dnevnu, odnosno prirodnu svjetlost. Na sredini sobe postavite vuneni tepih sa puno jastuka za sjedenje, i jednim niskim stočićem kako bi na tom mjestu djeca mogla da se igraju i druže.
Prilikom uređenja dječije sobe vodite računa o materjalima koje birate. Da bi boravak u dječijoj sobi bio što bezbjedniji za dijete, nemojte koristiti staklene površine i izbjegavajte nameštaj sa oštrim ivicama koliko god je to moguće.  Potrudite se i da izaberete materjale koji se lako održavaju.

Koje boje su najbolje za zidove u dječijoj sobi?
Prilikom odabira boja za zidove ili druge veće površine, najbolje je da se opredjelite za neku pastelnu nijansu. Za dječiju sobu su preporučljive pastelne nijanse zelene, plave, ljubičaste, narandžaste ili žute boje. Nasuprot tome, ne preporučuju se jarke niti tamne nijanse za bojenje većih površina.

Koje materijale koristite za izradu dječijih soba?
Dječije sobe pretežno radimo od medijapana, kako bi dobili interesantne i atraktivne oblike namještaja i ispunili želje u potpunosti, ali isto tako sobe radimo i od univera kao neku cjenovno povoljniju varijantu, s tim da što je više to moguće ne utiče na kvalitet i atraktivnost gotovog proizvoda.

Da li je takav namještaj skup?
Cijene kreveta se kreću od 250.00€ u zavisnosti od materijala i toga koliko pustite mašti na volju.

Nastavak razgovora sa gospodinom Kalezićem možete pročitati ovdje, a prvi dio razgovora možete pročitati ovdje

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.