Rolo zavjese

Rolo zavjese

Jedno od novih i modernih rješenja za uređenje enterijera vašeg doma danas predstavljaju rolo zavjese. Bilo da je vaš prostor poslovnog, ugostiteljskog ili nekog drugog karaktera, rolo zavjese su pravi izbor za vas, jer nude spoj elegancije i funkcionalnosti.

Samo platno rolo zavjesa može biti od različitog materijala i boje, napravljeno da ne propušta svjetlost, tako da rolo zavjese mogu znatno da umanje temperaturu u samoj prostoriji. Rolo zavjese se mogu izrađivati i od posebnih materijala koji im daju prirodan izgled, kao da su tkane od biljnih vlakana, a mogu postojati i u jarkim bojama koje odgovaraju modernijim ambijentima. Na tržištu je prisutan širok spektar dezena i boja platna za rolo zavjese, od providnih do tamnih i gustih tkanja, ručno oslikanih, šarenih i jednobojnih.

Koliku količinu svjetlosti će propuštati rolo zavjese u mnogome zavisi od njene boje, tako da svijetle boje, poput žute, krem i kajsije, propuštaju više svjetlosti od tamnih boja, kao što su bordo, plava i zelena. Tamne rolo zavjese su najbolji izbor za spavaću sobu, dok su svijetlije rolo zavjese bolje za dnevni boravak, kuhinju ili trpezariju.

Rolo zavjesama se može upravljati ručno i automatski. Možete ih ostaviti na željenoj visini, ukoliko nije neophodno da su  spuštene ili podignute do kraja.  Jednostavne su za montažu i mogu se montirati na okvir prozora, u sam prozor, na zid, plafon, iznad prozora i vrata. Mogu se pripremiti u  različitim dimenzijama, prema željama samog kupca.

Danas su kod nas na tržištu pristutne tri vrste rolo zavjesa:

1. Rolo zavjese sa lančićem, gdje se samo upravljanje vrši uz pomoć lančića, a mehanizam postoji u bijeloj i sivoj boji.
2. Rolo zavjese sa oprugom, gdje se upravljanje vrši uz pomoć opruge.
3. Rolo zavjese za krovni prozor koje se izrađuju u aluminijumskoj kutiji sa aluminijumskim vođicama.

Rolo zavjese su dobro  rješenje ne samo za krovne prozore već i za  balkone, trijemove ili fasadu. Zbog svoje izuzetne jednostavnosti i modernog dizajna  rolo zavjese se danas koriste u poslovnim prostorijama, školama i firmama.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.