Kakve sve vrste zavjesa su danas dostupne na tržištu?

Kada govorimo u uređenju enterijera, bilo stana ili poslovnog prostora, jedan od bitnijih detalja koji se koristi za dekoraciju jesu zavjese. Bez zavjesa, moglo bi se reći, svaki prostor bi bio prazan. Zbog toga su one vrlo važan element za stilsko uređenje svakog enterijera.

Kakve sve vrste zavjesa su danas dostupne na tržištu?

Ukoliko se baziramo na samu ponudu, videćemo da danas imate raznovrstan izbor vrsta, kao i dezena zavesa. Na vama je da sami razmislite koji model bi bio odgovarajući za svaku prostoriju u vašem domu, bilo da se radi o dnevnoj ili spavaćoj sobi ili kuhinji.

Važno je da na kraju dobijete prostor koji odiše toplinom, u kojem ćete svakodnevno uživati vi i vaši ukućani.

Rolo zavese su praktične i lake za održavanje

Sa rolo zavjesama, kada je odabir u pitanju, sigurno nećete napraviti loš izbor. Napravljene su sa mehanizmom sa kojim se vrlo lako rukuje, što znači da ćete sa lakoćom moći da podešavate koliko svjetlosti želite da imate u svom domu ili kancelariji. Zbog toga rolo zavjesa spada u sve popularniji i traženiji model u svim radnjama koje se bave kako prodajom tako i ugradnjom ove vrste zavjesa.

Što se tiče stilskog momenta, od rolo zavjesa možete očekivati minimalistički stil koji je idealan za sve one koji vole jednostavne elemente u svom domu. One se uklapaju u svaki prostor, a odlična ponuda dezena će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijeg kupca.

Ono što ih posebno izdvaja od ostalih vrsta zavjesa je to što su rolo zavese vrlo lake za održavanje. Dovoljno je da ih povremeno prebrišete kako biste skinuli nakupljenu prašinu. Za to će vam biti potrebno malo mlake vode i jedna pamučna krpa. Treba da znate da ih nikako ne smijete prati u mašini za veš kako ih ne biste trajno oštetili.

Klasične trikotažne zavjese još uvijek su izbor u mnogim domovima

Ako se malo osvrnete oko sebe, primijetićete da mnogi vaši prijatelji u svojim domovima imaju upravo klasične zavjese koje su napravljene od najrazličitijih vrsta materijala poput lana, pamuka, čipke i  dr. Riječ je o zavjesama koje su se prve pojavile na tržištu. Kod njih je izbor modela i dezena neograničen.

Koju ćete boju odabrati, kao i da li će one biti duže ili kraće, zavisi od mnogo faktora. Važno je uklopiti ih sa ostalim namještajem u stanu kako biste dobili savršen izgled. Dizajneri često preporučuju da se za dnevnu sobu biraju trikotažne zavese mirnijih tonova kada su boje u pitanju. Tu spadaju svakako neizostavna bijela u svim svojim nijansama, kao i svjetlije nijanse sive, bež boja i sl. Na taj način ćete svom dnevnom boravku obezbijediti dovoljnu količinu svjetlosti. 

Trakaste zavjese su najčešći izbor za kancelarijski prostor

Ukoliko se za trenutak fokusiramo na prostor poput kancelarija, kao i drugih poslovnih objekata, primijetićemo da su trakaste zavjese u njima najzastupljenije. Razlog je taj što su trakaste zavjese neutralnih boja kao i jednostavnog i elegantnog izgleda koji se savršeno uklapa sa kancelarijskim namještajem.

One predstavljaju odličnu zaštitu od sunca, a pomoću lančića koji se nalazi sa strane sami ih možete podešavati.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.