"Skriveni talenti" nekih od namirnica koje konzumiramo svaki dan

Mnoge stvari koje svakodnevno jedete mogu da učine mnogo više od toga da vam samo utole glad.

"Skriveni talenti" nekih od namirnica koje konzumiramo svaki dan

1. Kora od banane može da polira srebro

Nemojte da bacate koru od banane pošto će vam ona pomoći da se vaš srebrni nakit ponovo sija.

2. Kora krastavca može da skine fleke sa zidova i stolova

I ne samo to. Ukoliko želite da imate ogledalo u kupatilu koje nije zamagljeno nakon tuširanja, samo pređite preko njega korom od krastavca.

3. Koristite kečap kako bi ispolirali bakarne šerpe i lonce

Sve što treba da uradite jeste da stavite malo kečapa na predmet koji želite da polirate i ostavite ga da odstoji 35 minuta. Kiselina u kečapu će ukloniti sve fleke.

4. Sirov luk će očistiti prljavu rešetku roštilja

Ukoliko polovinom isječenog svježeg luka pređete preko rešetke on bi trebalo da ukloni svu masnoću i prljavštinu. Najbolje bi bilo da prvo zagrijete rešetku kako bi se spalila sva preostala hrana i da lukom tek onda pređete preko nje. Ako je baš vruća možete ga nabosti na viljušku i započeti čišćenje.

5. Orahom uklonite ogrebotine sa drvenog nameštaja

Uzmete oljušten orah i njime protrljate ogreban dio. Onda prstom pređite preko ogrebotine kako biste pomogli uljima da prodru u drvo. Ostavite sve na 5 minuta i onda prebrišite mekanom tkaninom.

6. Obična so uklanja mrlje od crnog vina

Sledeći put kada neko prospe crno vino po vašem novom kauču istog trenutka zgrabite so iz kuhinje. Ona će apsorbovati vino.

7. Kriškom hljeba možete da pokupite srču

Više nećete morati da se mučite sakupljanjem komadića stakla sledeći put kada nešto slučajno slomite. Jednostavno uzmite komad hljeba, malo ga pokvasite i njime pokupite svu srču.

8. Kukuruzno brašno će ukloniti masne fleke sa tkanine

Ovaj sastojak koji svi imamo u kuhinji će ukloniti masne fleke sa vašeg namještaja i odjeće. Samo u potpunosti prekrijte fleku kukuruznim brašnom i ostavite ga na miru jedno 20ak minuta. Kada nakon ovog vremena usisate brašno, trebalo da sa njim nestane i fleka.

9. Koristite Koka kolu da očistite WC šolju

Kiselina u ovom gaziranom napitku pomoćiće vam da uklonite sve mrlje na WC šolji. Jednostavno uzmite konzervu i sipajte njen sadržaj u WC šolju. Ostavite tečnost na jedno sat vremena da obavi svoj posao i onda oribajte šolju i pustite vodu.

24sata.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.