Talog od kafe - za šta sve možete da ga koristite

Talog od kafe - za šta sve možete da ga koristite

Ukoliko uživate u ukusu turske kafe, onda se sigurno i vi suočavate sa velikim količinama toza/taloga od kafe koji ostaje u šolji i džezvi. Ali, ako mislite da morate da ga bacite, varate se. Toz od kafe da se iskoristi na nekoliko korisnih načina:

Piling

Pomiješajte talog od kafe sa medom i napravite piling koji možete koristiti za tijelo i lice i koji će vašoj koži dati prekrasan sjaj. Isto tako, ovaj piling je odličan za odstranjivanje celulita.

Maska za kosu

Ova maska je vrlo jednostavna. Utrljajte talog na tjeme i ostavite ga da odstoji neko vrijeme. Plavuše bi trebalo da izbjegavaju ovaj tretman, ali svima ostalima poslije njega će kosa biti sjajna i elastična.

Djubrivo

Talog od kafe pomiješan sa vodom je odličan način za dohranjivanje zemlje vašeg saksijskog cvijeća.

Osvježivač

U malu zdjelu stavite talog od kafe, pa zdjelu na mjesto sa kojeg želite da odstranite neprijatne mirise, kao na primjer u frižider ili kantu za smeće.

Sredstvo za čišćenje

Ako vam je sudje mnogo zaprljano, talog od kafe će riješiti vaš problem. Izribajte sudje talogom, ali pazite da ne upije boju.

Isto tako, ako želite da vaš drveni namještaj ima nov sjaj, pomiješajte talog sa vodom, premažite drvene dijelove namještaja i ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa prebrišite čistom krpom.

Sredstvo protiv uboda unsekata

Istrljajte talogom mjesta na tijelu koja želite da zaštitite od uboda insekata, jer insekte odbija jak miris kafe  odbija insekte.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.