Ovo nikako nemojte da stavljate na lice, iako vam to preporučuju!

Internet je preplavljen raznim vrstama ljekova i preparata, uključujući i savjete za njegu kože i revitalizaciju. Dok neke od tih sugestija mogu izgledati kao dobra ideja, možda će vam nanijeti više štete koži nego stvoriti dobar efekat.

Ovo nikako nemojte da stavljate na lice, iako vam to preporučuju!

Postoji mnogo korisnih načina da vaša koža bude čista i zdrava, a ovo su samo neke od stvari koje ne biste trebalo da nanosite.

Lak za kosu
Možda ste naišli na neke preparate za njegu kože koji uključuju lak za kosu. Najčešće se radi o preparatima za isušivanje akni, ali to bi mogli dovesti do začepljenja pora i iritacije kože.

Losion za tijelo
Losion za tijelo se s razlogom naziva "losion za tijelo" - dizajniran je samo za to mjesto. U odnosu na kožu lica, koža na tijelu je deblja i otpornija. Bodi losioni obično sadrže više mirisa i manje sastojaka koji su namijenjeni za hidratizaciju. Iako nisu svi losioni za tijelo štetni za vaše lice, bolje ih nemojte nanositi.

Pasta za zube
Korištenje paste za zube na području gdje se nalaze akne je stari lijek. Iako pasta za zube može sušiti akne, takođe će iritirati vašu kožu, te može izazvati ozbiljnije probleme, kao što su hemijske opekotine ili ožiljci.

Vazelin
Vazelin se često koristi za hidratizaciju suve ili ispucale kože, međutim to nije odgovarajuće rješenje za vaše lice. Kada prvi put nanosite vazelin na lice, možda ćete osjetiti da pomaže da je vlaži i omekšava, ali ona počinje da se "pretvara" u određene nepravilnosti.

Šećer
Nije neuobičajeno vidjeti pilinge koji sadrže šećer. Ovo je još jedna ideja da će vam to pomoći, ali zapravo čini više štete nego koristi. Kao što je spomenuto, vaša koža lica nije otpornija nego koža na tijelu. Šećer može biti pogodan za piling nogu, ali može oštetiti kožu na licu - jednostavno je previše grub.

Soda bikarbona
Soda bikarbona ima grubu teksturu i konzistenciju koja može navesti neke ljude da je koriste kao piling. Izbjegavajte ovo po svaku cijenu! Održavanje prirodne pH ravnoteže je bitan deo čuvanja kože zdravom.

B92

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.