Ispucale pete? Ovaj recept koji će vam pomoći!

Ispucale pete? Ovaj recept koji će vam pomoći!

Na početku, ispucale pete su samo estetski problem, ali ako se ne liječi, pukotine postaju dublje i bol se javlja zbog prljavštine koja se skuplja u njima i može dovesti do infekcije. Zbog toga je potrebno djelovati u najkraćem mogućem roku.
Zadebljanje stopala dovodi do smanjenja cirkulacije krvi i elastičnost nestaje zbog viška mrtve kože. Mrtva koža se ne može ukloniti s oštrim predmetom jer uklanjanje previše kože može dovesti do infekcije.

Evo jednog recepta koji vam može pomoći.

Sastojci

  • 10 tableta aspirina

  • 250 ml rakije ili 70% Medicinskog alkohola

Priprema

10 tableta aspirina izdrobiti u prah i sipati 250 ml rakije (ili 70% medicinskog alkohola) i pustite da odstoji oko 1-2 dana.

Svake večeri stavite na komad gaze. Omotajte na petu, zamotajte plastičnu vrećicu i nosite čarapu. Ostavite preko noći.

U jutarnjim satima, operite vodom, obrišite i nanesite masne kreme za noge ili glicerin. Nakon 10 tretmana, noge i pete će se očistiti od grube kože i masti.


prirodna-medicina.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.