Frizeri ovo obično prećute

Predstavljamo vam malo poznatih činjenica o odsijecanju kose i nekoliko savjeta koji će vam pomoći da dobijete maksimum od šišanja.

Frizeri ovo obično prećute

1. Ako često šišate kosu, to ne znači da će rasti brže

Osloboditi se oštećenih krajeva kose ne utiče direktno na rast kose. Krajevi vaše kose ne utiču na folikule u vašoj koži glave, koji određuju koliko brzo će vaša kosa da raste. Šišanje jednostavno održava kosu zdravom dok raste.

2. Preskočite šišanje

Dajte sebi malo vremena i preskočite šišanje. Umjesto šišanja na 3-4 nedelje sačekajte 6-8 nedjelja. Kosa počinje da izgleda oštećeno tek nakon 3-4 mjeseca bez šišanja, a to je vrijeme kada je zaista trebati uvesti u red.

3. Slojevitost

Kada skraćujete kosu, trebalo bi da slojevitost odredite prema teksturi vaše kose. Strožije lokne najbolje izgledaju sa slojevima koji nisu savršeni, dok ravna kosa najbolje izgleda na dobro ošišanoj stepenastoj kosi.

4. Bez šampona

Prije šišanja kose, preskočite šamponiranje. Kosu ćete nakon šišanja ionako morati da isperete, tako da nema potrebe da isušujete kutikulu dva puta.

5. Šiške ne stoje svima dobro

Ako razmišljate o šiškama, prvo utvrdite šta je najbolje za vaše lice i za teksturu vaše kose. Duge, tanje šiške obično najbolje pristaju kvadratnom obliku lica, dok su mekše, kraće šiške najbolje rješenje za dame okruglog lica.

6. Kratka kosa zahtijeva održavanje

Odsijecanjem kose ne činite njegu kose lakšom. Kratka kosa zahtijeva dosta održavanja, morate svakog dana da perete kosu ili odlazite u frizerski salon, kako bi održali oblik i stil svežim. Još ako se uzme u obzir da neke od nas imaju “meku kosu” koja se lako izvija i deformiše, onda to znači da se ujutru može dogoditi da se probudimo sa “čupercima” od spavanja.

7. Istražite mogućnosti

Naravno, kad vidimo lijepu frizuru koja nas inspiriše, razmišljamo da se upravo tako ošišamo, ali  uvijek pogledajte više opcija. Kada dođete u salon, frizer vam može objasniti da određena frizura neće dobro izgledati na vašoj teksturi ili da zaista zahtijeva mnogo više održavanja nego što ste prvobitno mislili.

 

zenskimagazin.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.