Tajna odabira pravog ruža je otkrivena!

Alarm se opet nije oglasio, opet kasnite, opet nemate vremena ni za propisno češljanje, a da ne pominjemo komplikovani make up – sigurno ste se našle u ovoj situaciji mnogo puta. Najbrži način za postizanje svježijeg i prefinjenijeg izgleda svakako jeste ruž za usne! Mat, sjajan, boje pudera ili boje trešnje – izbor je beskonačan, a na vama je da izaberete onaj koji će vašem licu dati živost.

Tajna odabira pravog ruža je otkrivena!

Kod većine dama, tu se javlja problem – kako izabrati baš onaj pravi koji će vam toliko dobro pristajati da ćete ga koristiti i kao prvu pomoć, kao zaštitini znak, kao basic dio make up-a od kog se nećete odvajati. Poenta savršenog ruža za usne je da izledate šik i bez trunke šminke, samo sa ružem na usnama.

Pravilo po kom ćete najbolje izabrati ruž je da uvijek kupite onaj koji je za dvije nijanse tamniji od prirodne boje vaših usana.

Ukoliko imate tanke usne, izbjegavajte tamnije ruževe već birajte rozikaste ili bež nijanse. Kremasti ruž tankim usnama može dati punoću!

Važni kriterijumi pri izboru ruža su i boja kože i kose.

Žene svijetle puti i kose iz spektra plavih nijansi bi se trebale držati ljubičastih i roze tonova, puderastih i nijansi boje kapućina, dok za tamnu put važi pravilo da ruž mora biti svjetliji od kože.

Crvenokose će savršen ruž pronaći na polici sa nijansama cimeta ili terakote, a ukoliko imaju i taman ten odlično će im pristajati breskvasto-smeđi tonovi.

Damama sa svijetlim tenom, a tamnom kosom pristajaće svijetle crvene nijanse, te boja brusnice ili šljive, a ukoliko ste vlasnice tamne kose i tamnog tena tamno-ružičaste nijanse će biti pun pogodak!

Ukoliko vam zubi nisu bijeli, izbjegavajte narandžaste tonove kojima biste dodatno istakli tu malu nesavršenost. Takođe, izbjegavajte i boju ciklame, kao i boju pudera, uprkos njenoj popularnosti.

Ruževi kojima ćete neutralizovati žutilo zuba su oni boje mesa, pa sve do onih u nijansi trule višnje – kontrast tu igra glavnu ulogu. Ruževi sa sjajnim efektom takođe mogu biti od pomoći, jer vam u ovoj situaciji svijetlo reflektuju i usne a ne samo zubi i stvara se osjećaj dubine.


Najpopularniji među ruževima svakako jeste crveni ruž. ’Crveni’ je zaista širok pojam, jer morate obratiti pažnju koja crvena pristaje baš vama. Ukoliko imate tamniji ten, birajte jarko crvene nijanse. Žene sa svijetlom kožom koja ima rozikasti odsjaj će onaj pravi naći među nijansama boje trešnje. Maslinastoj boji kože najbolje pristaje zagasiti crveni ruž.

Da bi ruž savršeno pristajao, uključite i olovku za usne. Potrudite se da olovka bude u nijansi ruža ili za nijansu tamnija.

 

Pripremila: Irena Bajčeta

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.