Pasta od bamija je eliksir ljepote!

Ako želite da isprobate blagotvorne efekte ovog povrća, izgnječite tri do četiri kašike kuvanih bamija, nanesite dobijenu pastu na očišćenu kožu lica, ostavite da odstoji pet minuta i potom isperite.

Pasta od bamija je eliksir ljepote!

Iako se smatraju jednom od najstarijih zdravih namirnica, bamije su u priličnoj mjeri zaboravljene. "Gospine prste", kako ovo povrće još zovu, koristila je i Kleopatra za njegu kože da bi bila glatka i zategnuta.

Ako želite da isprobate blagotvorne efekte ovog povrća, izgnječite tri do četiri kašike kuvanih bamija, nanesite dobijenu pastu na očišćenu kožu lica, ostavite da odstoji pet minuta i potom isperite. Poslije ovog jednostavnog tretmana vaš ten će za tren postati baršunasto nježan i gladak.

Zvanična istraživanja potvrdila su da redovno konzumiranje bamija smanjuje rizik od nastanka bubrežnih bolesti, posebno uzrokovanih dijabetesom. S obzirom na to da je prebogata dijetetskim vlaknima, pospješuje zdravlje debelog crijeva, ali i čitavog probavnog trakta. Osim toga, zahvaljujući vitaminu A doprinosi očuvanju zdravlja cjelokupne sluzokože ovih organa, kao i njihovo normalno funkcionisanje.

 

Novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.