9 načina na koje možete iskoristiti stari hleb

Ako vam je od prethodnog dana ostala veća količina hleba, nemojte ga bacati. Stari hleb možete iskoristiti na mnogo načina, a mi izdvajamo devet.

9 načina na koje možete iskoristiti stari hleb
 1. "Oživite" hleb tako što čete ga staviti u nakvašenu papirnu kesu, a potom zagrijavajte u rerni. Dovoljna su svega 3 minuta!

 2. Koristite ga u najrazličitijim receptima! ’Hleb od juče’ je osnova mnogih recepata - tosta, brusketa, ćufti, toplih sendviča.

 3. Zamrznite ga! Ukoliko nećete odmah iskoristiti hleb, plastična kesa i zamrzivač su najbolji način.

 4. Napravite prezlu! Osušite parčad hleba na najnižoj temperaturi u rerni, potom ih sameljite. Vratite samljeveni hljeb u rernu na još sat vremena na najnižoj temperaturi. U čvrsto zatvorenoj posudi, prezla će potrajati i do šest mjeseci.

 5. Napravite krutone od hleba! Krutoni su nezaobilazan dodatak supama i salatama. Sve što je potrebno je da izrežete parče hleba na kockice, poprskate maslinovim uljem i začinima i osušite u rerni dok ne dobije zlatno-žutu boju.

 6. Iskoristite parče hleba da čorbi date dodatnu gustinu.

 7. Parče hleba u fioci u kojoj držite povrće, upiće suvišnu vlagu i produžiti mu vijek. Ali ne zaboravite da ga promijenite nakon dva dana!

 8. Mrvice hleba mogu dati vlažnost i nahraniti zemljiu u kojoj su posađene vaše biljke. Sve što je potrebno jeste da osušite hjeb, izmrvite ga i pomiješajte sa zemljom.

 9. Napravite grickalicu za vašeg psa miješanjem mrvica starog hleba, brašna, vode i ulja. Ukoliko imate i kalup u obliku kosti pored ukusnog, priredićete mu i slatko iznenađenje. Kolačiće pecite u rerni 30 do 40 minuta.


Pripremila: Irena Bajčeta

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.