Naučite da prepoznate dobre i loše preparate za njegu kose

Kada naučite koji proizvodi omekšavaju i hrane kosu, a koji je isušuju i oštećuju, bićete korak bliže kosi kakvu želite.

Naučite da prepoznate dobre i loše preparate za njegu kose

Koje sastojke treba tražiti u proizvodima za njegu kose?

Nizak pH nivo
Ako imate suvu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pjene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Takođe, potražite proizvode koji kažu, „intenzivno hidrira“, „protiv starenja“ ili „zaštita od toplote“.

Ulja
Proizvodi sa hranljivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti u kosu. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suve, krte kose.

Proizvodi za lakše raščešljavanje kose
Bilo koji proizvod koji odmrsuje kosu i daje joj vlažnost i koji se prska na kosu od korjena do krajeva je dobar za kosu. Kada ga nanesete, kosu raščešljajte četkom, a ne češljem. Tako će se proizvod ravnomerno nanijeti na cijelu kosu i zaštiti je od spoljnih uticaja fena i vazduha.

Hidrantni balzami
Izaberite balzam sa sljedećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrijum laktat, Natrijum PCA.

Neki alkoholi
Masni alkoholi su dobri za lokne. Ti alkoholi počinju na dlovo „C“ i „S“: Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

Koje sastojke treba izbjegavati u proizvodima za njegu kose?

Mirisi
Što šampon, balzam ili lak za kosu imaju više mirisa, to su štetniji za kosu.

Neki alkoholi
Alkohol je nepredvidiv - neki alkoholi su dobri za suvu kosu, a drugi nisu. Alkoholi koji se nalaze u lakovima mogu isušiti kosu. Ako već imate suvu kosu, izbjegavajte lakove koji sadrže hemikalije koje imaju „prop“ u svom nazivu. Na primjer: Izopropil alkohol, Propanol, Propil alkohol, SD alkohol 40.

Proizvodi koji isušuju kosu su oni za povećavanje volumena, kao i lakovi za kosu.

Luksuzna njega kose
Tretmani za dubinsku regeneraciju kose su od suštinskog značaja za one koji imaju suvu kosu. Stručnjaci preporučuju da se jednom mjesečno kosa dubinski njeguje u frizerskom salonu, a jednom nedeljno kod kuće. Ako vam je kosa lomljiva, dubinski je treba njegovati dva puta nedjeljno, na primjer maskom za kosu.


Planeta zdravlja

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.