Ovih 6 nevjerovatnih žena zasjenile su zvijezde modnih pista!

Istraživanja potvrđuju da čak 75 posto žena nema nikakve ženske uzore u životu. Britanska kompanija za intimno rublje i kupaće kostime odlučila je da promijeni ovu statistiku pa je uoči ljeta pokrenula novu kampanju po imenu Modeled by Role models. Nove modele intimnog rublja i kupaćih kostima s potpisom kompanije 'Panache' prvi put nose žene s kojima se druge žene mogu poistovjetiti ili u kojima mogu pronaći stvarni uzor.

Ovih 6 nevjerovatnih žena zasjenile su zvijezde modnih pista!

1. Hannah Cockroft
Ova Britanka je pri rođenju preživjela dva srčana udara zbog čega se cijeli život bori s jakim nervnim oštećenjima u nogama, stopalima, kukovima i mozgu. No invalidska kolica ju nisu spriječila u aktivnom bavljenju sportom. Štaviše, nagnala su je na ozbiljno posvećivanje atletskom životu, pa je na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila dva zlata u trkama na 100 i 200 metara.


2. Marquita Pring

Slavna plus-size manekenka sa grupom istomišljenica je osnovala udruženje 'Alda' kojoj je glavni cilj promijeniti percepciju javnosti o prihvatljivom izgledu žena. U cilju udruženja je takođe osnažiti žene svih konfekcijskih brojeva u modnoj industriji.

3. Rachel Elliot
Neustrašiva britanska medicinska sestra jedna je od rijetkih osoba u svijetu koja se bez razmišljanja prijavila za volontiranje u glavnom centru za liječenje od ebole u Sierra Leoneu.

4. Amy Hughes
Ova sportska terapeutkinja pravi je izvor motivacije za osobe koje žele voditi ispunjenije i zdravije život. U želji da promoviše ove ciljeve Amy Hughes je osvojila dvije značajne titule: jedina je žena koja je istrčala 17 uzastopnih maratona, i žena koja je istrčala 53 maratona u 53 gradova tokom istog broja dana.

5. Mica Paris
Britanska pjevačica je velika promoterka svjetski razgranate kampanje po imenu 'Ne znači ne' koja se protivi seksualnom nasilju. Ona je takođe ambasadorka udruženja 'Amy Winehouse Foundation' koja promovišea terapiju muzikom kao prevenciju za uzimanje droga.

6. Martyna Kaczmarek
Panache je u svoju je kompanju uključio i Poljakinju Martynu Kaczmarek, koja je najpoznatija kao suosnivačica kampanje Day for Life. Riječ je o poljskom nacionalnom projektu koji promoviše donaciju krvi, koštane srži i organa.

Zadovoljna.hr

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.