Besplatna radionica na temu “STRES I SREĆOLOGIJA”

Novo gostovanje i novo predavanje dr Vesne Danilovac u Podgorici

Besplatna radionica na temu “STRES I SREĆOLOGIJA”

Vesna Danilovac, ljekar po struci, je lajfkouč ICI-a iz Berlina, licencirani wingwave kouč “Instituta Besser-Siegmund” iz Hamburga, NLP Master Practitioner i jedini akreditovani trener edukator metode “Magic Words” u Srbiji.

Primjenom inovativnih licenciranih svjetskih metoda kroz koučing, podstiče pokretačke procese ličnog i profesionalnog rasta i razvoja aktiviranjem vaših ličnih potencijala. Svrha koučinga je podrška da sami kreirate efikasne uspješne strategije u rješavanju određenog problema i ostvarenju vašeg cilja. Usmjerenost je prema novim rješenjima u sadašnjosti i budućnosti.

Posjeduje petnaestogodišnje trenersko iskustvo u oblasti komunikacija, ličnog razvoja i uspjeha, poslovnog kodeksa, emocionalne inteligencije i korporativnih komunikacija. Konsultant je iz oblasti marketinga, PR-a i korporativnih komunikacija.
Evo šta o stresu dr Vesna Danilovac kaže: "Stres nije oko nas već u nama. Stres je reakcija organizma ili način adaptacije na nešto što se doživljava kao napad ili pritisak i stvara osjećaj ugroženosti. To je fizičko, mentalno i emocionalno stanje tenzije. Pritisak stvara nešto što ne želite, ne očekujete ili niste prihvatili da vam se dešava . Šta će biti pritisak zavisi od toga kako vidite događaje u vašem okruženju.
Ljudi ne vide stvari onakve kakve jesu već ih vide onakvima kakvi su oni u datom trenutku, 10% utiče ono što se dešava, kako vi to doživljavate 90%.

Interpretacija događaja određuje prirodu i intenzitet stresne reakcije. Tipovi stresa su različiti kao i simptomi i načini reakcije.
Stres na poslu može dolaziti iznutra (sposobnosti, nesigurnost, vještine, odgovornost, ličnost) ili su uzroci spolja ( loši uslovi rada, buka, gubitak posla, nedovoljna stimulacija, komunikacija, rokovi). Na stres prvo reaguje nervno- energetski sistem, potom endokrini i  imunološki sistem. Emocije su energetski događaj koji uzrokuje značajan porast energije u određenim djelovima tijela izazivajući disbalans. Novim istraživanjima je dokazano da sve bolesti imaju pihosomatski uzrok i karakter.

Metode za eliminaciju stresa i opuštanje su: određeni način disanja,  vizuelna, auditivna i kinestetička stimulacija hemisfera, određeni položaji tijela, smijeh, promjena načina mišljenja..."
Na besplatnom predavanju, u organizaciji AUM CENTRA,  koje će biti održano 06. juna sa početkom u 20h dr Vesna Danilovac predstaviće 20 antistres koraka i načini kognitivnog restruktuiranja. Objasniće zašto je važno odvajanje uzroka od posljedice, kako odrediti svoje prioritete, stvoriti veliku sliku, ograničeni stepen kontrole, ne odlagati donošenje odluka, napuniti sopstvene baterije, vidjeti šta je dobro u svemu što se dešava, kako živjeti sadašnji trenutak, usporiti način života, slušati tišinu, izraziti zahvalnost, vježbati strpljenje, učiti praštanje, imati vrijeme samo za sebe, vjerovati u sebe...

"Misli su ključne za život koji živimo. Zakon privlačenja misli djeluje stalno i jači je od bilo kog drugogo zakona. Naš život je rezultat onoga što smo dominantno mislili u prošlosti" - poručuje dr Danilovac.

U drugom dijelu predavanja dobićete više informacija o srećologiji.
Srećologija je nauka o sreći. Sreća je stanje uma. Predviđa se da će za deset godina svaki drugi čovjek biti na nekoj vrsti antidepresiva. Upoznaju se načini prelaska iz negativnog stanja u pozitivno, radom na sebi. To se može postići definisanjem onoga što se voli, ispunjava nas i važno nam je. Treba razmišljati o onome što imamo, ne što nemamo.

Svijet oko nas je mentalni ekvivalent onoga što je u našem umu.   
Ukoliko ste se zainteresovali da prisustvujete predavanju možete svoje mjesto rezervisati na mail office@aumcentar.me ili na broj telefona 068 826 700.

Tekst pripremo: www.aumcentar.me

Tokom posjete dr Danilovac možete iskoristiti priliku da rezervišete termin/mjesto i za: 

INDIVIDUALNI TRETMANE - 8. i 09. jun

Individualnim tretmanima uspješno se rješavaju stres, traume, blokade, svjesna i nesvjesna opterećenja i sve što nas ograničava na putu uspjeha. Podstiču se samopouzdanje, kreativnost,  mentalne sposobnosti i emocionalna fleksibilnost i stavljaju u funkciju svi potencijali koje već posjedujemo. Malom  intervencijom dolazi do velikih, pozitivnih promjena u  ličnom i profesionalnom životu. Vrlo su efikasni za brzu promjenu kod: strahova, paničnih napada, anksioznosti, mentalnih i emocionalnih blokada, proživljenih trauma, zavisnosti, nesanice, anoreksije, gojaznosti…

Može se reći da su metode stopostotno efikasne. Rezultat je trenutan, vidljiv, mjerljiv i dugoročan, nema potrebe za ponavljanjem. Ovim se sve neprijatne emocije odmah transformišu u prijatne i opuštajuće uz maksimalnu transparentnost procesa. U većini slučajeva dovoljan je samo jedan tretman da se rješi neki problem. Aktivira se pokretačka energija i uspostavlja emocionalni balans. Može se primjenjivati i u radu sa djecom uz preduslov da dijete može iskazati  šta osjeća. 

MAGIC WORDS” – MENTALNI TRENING - 10. jun

Jedinstvena prilika da naučite akreditovanu metodu Magic Words "Institut Besser-Siegmund" - Hamburg za brzo uklanjanje stresa, blokada, negativnih emocija i uvjerenja, po promotivnoj cijeni. Predstavlja neku vrstu „psihološke kućne apoteke“ za prevazilaženje svakodnevnih prepreka.

Rješavate se raznih simptoma (migrena, stres, blokade, strah...) i koristi se kao alat za rad na sebi ili sa drugim ljudima i trenutnu razgradnju svih negativnih stvari. Metoda se može uspješno primjenjivati i kod djece, gdje školski predmeti, ime učitelja, drugova, razne ocjene, riječi “test” i “domaći zadatak” mogu postati “začarani”, mijenjajući detetov individualni doživljaj tih reči. Neugodne emocije i blokade nestaju i transformišu se u pozitivan osjećaj motivacije, mijenjajući odnos prema školi, školskim obavezama i vršnjacima.

Metoda je zasnovana na posebnom načinu upotrebe mozga i posebnom načinu uticaja na nervni sistem. Mijenjate većinu stresnih stvari na takav način, da postanu za vas inspiracija pozitivnog resursnog stanja - opuštenosti, humora i sigurnosti. Možete je naučiti u samo jednom danu, nisu vam potrebna posebna predznanja i primjenjivati je u radu na sebi ili sa drugima.

Rezervacija je obavezna i možete je uraditi na office@aumcentar.me ili na 067 826 700

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.