Misli i podsjetnici za svakodnevnu motivaciju

Misli i podsjetnici za svakodnevnu motivaciju

Pročitajte ovih nekoliko podsjetnika koji će vam pomoći u svakodnevnoj motivaciji.

1.  Jutros ste se probudili! Mnogi nisu... Ili, veliki broj od onih koji su se i probudili, možda nemaju sredstava da prežive dan. Ovo nije nešto što treba da vas deprimira, nego da vas podsjeti koliko ste srećni što imate mogućnosti i priliku da živite svaki novi dan. Budite zahvalni na svakoj šansi u životu, budite zahvalni na vašoj porodici i prijateljima, cijenite dobro zdravlje, hranu i sve ono što vas okružuje i čini vas srećnim.

2. Naučite da se nosite sa negativnim ljudima koji vas dovode do ludila. Ne reagujte na njihove riječi i ne trošite vrijeme da im se osvetite za njihove zlurade komentare ili djela. Najbolja osveta je vaš lični uspjeh i zato se trudite da ga postignete što prije.

3. Ne uporedjujte se sa drugima. Čak i kada biste da se tješite da ima i mnogo gorih od vas. Radite na vašoj ličnosti i uspjehu koji sami možete da postignete, bez da se pitate kako bi to bilo da ste na nekom visokom položaju, na kojem je neki vaš poznanik.

4. Ako želite nešto što je ogroman rizik, ali i ogromna nagrada, iskoristite svaku šansu koju imate, dok je još imate. Da, neuspjeh može biti gorak, ali propuštena šansa je još teža za prihvaćanje. Ništa ne prepuštajte slučajnosti, preuzmite stvar u svoje ruke, koliko god se činilo teško i komplikovano.

5. Sve dobre stvari nekada se završe. Svi mrzimo kraj nečega što nije ispunjeno. Prijatelj kojeg dugo poznajete može da se odseli, svakodnevne rutine koje praktikujete mjesecima, odjednom mogu biti prekinute, kolega s kojim ste konačno pronašli zajednički jezik može napustiti posao, ali uvijek dolazi nešto novo i nepoznato u čemu treba da naučite da uživate. Naučite da se prilagodjavate bez straha.

6. Prestanite da sudite. Da, lakše je da zalijepite nekakvu etiketu na nečije čelo, nego da ga stvarno upoznate. Medjutim, živimo u svijetu u kojem je prvi utisak obično pogrešan i prihvatanje nečije nesavršenosti može tu osobu učiniti savršenom baš za vas. Zapamtite da, pol, zanimanje, nacionalna pripadnost ili izgled, nije nešto po čemu treba da procjenjujete ljude.

7. Ako radite nešto na račun tudje sreće, a vas to čini jako nesrećnim, odmah prestanite. Ne trošite život bez osmijeha na licu, samo zbog tudjeg zadovoljstva.

8. Ni u kom slučaju ne možete da napredujete na radnom mjestu koje prezirete. Možda ćete morati više da štedite, dok ne dobijete posao koji odavno želite, ali na kraju se isplati. Nije u redu da se unazadite zbog nekoliko računa koje treba da platite ili zbog predosjećaja da u nečemu nećete uspjeti.  Prvi korak je uvijek najteži, ali izdržite i ne odustajte.

9. Koristite riječi, ne štedite ih! Pitajte, razgovarajte, odgovarajte. Komunikacija je mnogo bolja, nego da se trudite da otkrijete šta neko krije u svojoj glavi.

10. Živite sa sredstvima sa kojima raspolažete! Završite neophodne obaveze, platite sve dugove, a onda se častite. Tako ćete smanjiti stresne situacije u koje slučajno možete da se dovedete.

11. Nad nekim problemima ćete imati kontrolu, a nad nekima ne. Prepoznajte i upoznajte problem prije nego što započnete njegovo rješavanje. Medjutim, kada ste sasvim nemoćni, prekinite sa nervozom i pustite da stvari teku svojim tokom. Borite se za ono što možete, ali se ne opterećujte onim što je izvan vaših moći.  

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.