Kakvu moć imaju riječi?
Magic Words – Mentalni antistres trening

“Riječi su najjača droga koju čovječanstvo koristi”
Rudyard Kipling

Kakvu moć imaju riječi?<br>Magic Words – Mentalni antistres trening

Svi znamo kakvu moć imaju riječi. Većina vaših vjerovanja se oblikuje riječima, a riječima ih je moguće i promijeniti. Važnije od širine rječnika koji svjesno koristite su same riječi koje ste “odabrali”, jer  imaju snažan uticaj na vaš doživljaj stvarnosti. Da li ste ikada razmišljali o najčešćim riječima u vašem svakodnevnom rječniku?  Riječi koje dosljedno govorite oblikuju vaš život i vašu sudbinu.

Kada izgovorite, čujete ili pomislite na neku stresnu riječ, kao što su “požar”, “pljačka“, “bolest”, “otkaz” istog trenutka se u vama javlja bujica emocija i reakcija. Sigurno i vi ponekad  kažete: “Ne pominji mi to”. Dokazano je da većina ljudi stresne riječi zamišlja napisane velikim, masnim, crnim, štampanim slovima i ponekad im se čini da su one “stalna opasnost koja vreba”.

Koliko bi se promijenio vaš život kada biste svim negativnim emocijama koje ste ikada osjetili mogli smanjiti intenzitet? Kakav bi bio vaš život kada biste mogli pojačati intenzitet pozitivnih emocija, podižuči sve na viši nivo? I jedno i drugo možete uraditi veoma brzo.

“Magic Words” (čarobne reči) je akreditovani mentalni trening njemačkog Instituta “Besser-Siegmund”, koji na čaroban i inspirativan način brzo uklanja stres, blokade i neprijatne emocije i kojim sve riječi možete “napuniti novom čarobnom” energijom. Baziran je na posebnom načinu upotrebe mozga i posebnom načinu uticaja na nervni sistem, na promjeni submodaliteta, odnosno načina na koji doživljavate stvari i svijet oko sebe, jer su riječi posebni načini kodiranja.

Promjenom konkretnih osjećajnih sredstava mijenja se način na koji sebi mentalno predstavljate određenu riječ. Riječi, iznenada poput čarolije, aktiviraju željene osnažujuće reakcije - gotovo da to i jesu. Tjelesni rezultat „čarolije“ možete osjetiti u roku od jednog minuta, jer mozak “čaroliju” odmah prenosi na tijelo. Posljedice stresa realno i vidljivo nestaju. Ne mijenjate svijet oko sebe, već način na koji reagujete i kako ga doživljavate.

Ova metoda je namijenjena svima koji žele da unaprijede svoje zdravlje, sreću i uspješnost. Takođe, osobama pod stresom, mentalno ili emotivno blokiranim, nesigurnim, nezadovoljnim, nedovoljno uspješnim. Svima koji žele lični razvoj i promjenu i da se oslobode ograničavajućih i negativnih uvjerenja.

SEMINAR MAGIC WORDS I SREĆOLOGIJA OVOG PROLJEĆA I U PODGORICI
Početkom aprila dr Vesna Danilovac održaće nekoliko radionica:

6. April, petak - Besplatno predavanje - Metode ličnog razvoja sa početkom

u 18h ,  City Hotel

7. April, subota - Magic Words i srećologija, 10h-16h

8. April, nedjelja - Pokrenite uspjeh razvojem ličnih potencijala i energije,

10h -16h

Prijave za seminar se primaju do 31. marta na mail office@aumcentar.me ili na broj telefona + 382 68 826 700

“Magic Words”  se koristi i u terapeutske svrhe, kao brzi koučing emocija i za trenutnu razgradnju blokada. Riječ „MIGRENA“ ili “IŠIJAS” odjednom djeluje oslobađajuće i opuštajuće. Može se primjenjivati čak i kod djece. Školski predmeti, ime učitelja, razne ocjene, riječi “kontrolni” i “domaći zadatak” mogu postati “začarane”, mijenjajući djetetov individualni doživljaj tih riječi.

Magic Words je vrsta „psihološke kućne apoteke “ za pomoć u savladavanju
svakodnevnih izazova. Sve pojmove možemo izmijeniti na način da oni na kraju za nas budu izvor pozitivnog resursnog stanja - opuštenosti, humora i odlučnosti. Podjednako uspješno je koriste ljekari, psiholozi i laici, jer je svako može naučiti i koristiti. Pozitivnu moć riječi možete iskoristiti za postizanje raznih životnih ciljeva, na područjima zdravlja, emocija, razmišljanja, uspješne komunikacije i poslovnog napredovanja.

Dr Vesna Danilovac

Izvor: www.monnamagazin.me

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.