3 najbolje destinacije u Srbiji za putovanje sa djecom

Putovanje sa djecom predstavlja vrlo oblik turističkog putovanja koje je teško organizovati s obzirom na to da su mališani vrlo zahtjevni putnici. Svaki trenutak njihovog boravka mora biti ispunjen i isplaniran, a njihova uvijek uzavrela energija iskorišćena na najbolji mogući način. Ukoliko ste i vi među roditeljima koji danima pokušavaju da smisle gdje na odmor, na pravom ste mjestu. Naš tekst će vam predstaviti 3 najbolje destinacije u susjednoj Srbiji za putovanje sa djecom. Pred vama se nalaze mjesta koja će vaše boravke pretvoriti u savršen doživljaj, mališanima omogućiti da se dobro zabave, a roditeljima da slobodne porodične dane provedu spokojni i srećni zbog kvalitetnog zajedničkog provoda.

3 najbolje destinacije u Srbiji za putovanje sa djecom

Zlatibor - uživajte u najboljim zabavnim parkovima u Srbiji

Zlatibor se može okarakterisati kao prostor sa izuzetno razvijenom turističkom ponudom, što ga čini savršenom destinacijom za sve vrste odmora. Ovo je posebno tačna tvrdanja kada je u pitanju odmor sa decom. Zlatibor je kao nijedan destinacija u Srbiji razvio zanimljive sadržaje za svoje najmlađe posjetioce. Na prvom mjestu u ovoj kategoriji svakako se nalaze planinski zabavni parkovi: Dino i Avantura park. Prvi izlaže replike dinosaurusa, sa autentičnim zvucima ovih izumrlih vrsta. Drugi posjeduje veliki broj prepreka i izazova, za čije savladavanje je potrebno upotrebiti kreativnost, snalažljivost, spretnost, logiku. Avantura i Dino park se nalaze u samom centru planine i dostupni su svakog dana od 09 do 19 časova. Kako biste uživali u njihovim sadržajima, morate izdvojiti oko 600 dinara po osobi.

Osim nabrojanih atrakcija, Zlatibor je savršen za duge porodične šetnje, zabavu na brojnim kupalištima i bazenima, upoznavanje djece sa izvornim, tradicionalnim obilježjima srpskog naroda i degustaciju najukusnijih srpskih specijaliteta. Za kraj, razbijamo još jedan stereotip o Zlatiboru i navodimo da porodični boravak na planini ne mora biti basnoslovno skup. Zlatibor smještaj je izuzetno razvijena kategorija, koja će vam omogućiti da uživate u kvalitetnim apartmanima, koji su dostupni za već manje od 30€ po noći. A naravno, riječ je o izuzetno kvalitetnim prostorima, koji će svim članovima porodice pružiti udobnosti i izuzetno kvalitetan odmor.

Kopaonik - idealno mjesto za aktivan porodični odmor

Još jedna planina u Srbiji itekako zaslužuje titulu najboljeg mesta za porodične odmore. Kopaonik je, prije svega, najbolji ski centar u Srbiji. Planina raspolaže sa nešto više od 30 staza, koje zauzimaju više od 60 kilometara dostupnih za različite vrste skijanja. Ovaj prostor je pokriven sa 20 žičara, tako da je ski sistem na planini doveden do savršenstva. Kada je riječ o dječjem provodu na snijegu, Kopaonik je za najmlađe obezbedio ski vrtiće sa pokretnim trakama prilagođenim početnicima. Tu su i škole skijanja, pa roditelji mogu da se opuste uz čaj u kafićima na vrhu planine, dok mališane podučavaju profesionalni instruktori.

 

Osim zimskih čarolija, Dolina Sportova na Kopaoniku je pretvorena u kvalitetan prostor za dječju igru, a da planina posjeduje i Avantura park, u kome su izgrađei: Zip Line, Tarzan lijane, viseći mostovi, tobogani, zid za penjanje, mreže. Osim zabavnih parkova, cijela porodica može uživati u panoramskoj vožnji žičarom Pančićev vrh, iznajmiti kvadove i uživati u pravom safariju na Kopaoniku.

Kao i Zlatibor, Kopaonik se takođe može pohvaliti odličnom ponudom apartmana, hotela i vikendica. Apartmanski smještaj na Kopaoniku je po našem mišljenju najbolji izbor za porodične odmore, zato što u ovoj kategoriji dobijate sve potrebne pogodnosti po vrlo pristupačnim cijenama, te smeštaj na odličnoj lokaciji, koji će učiniti da budete u centru svih dešavanja.

Beograd - grad u kome dan može trajati 25 sati

Glavni i najveći grad Srbije je destinacija sa najrazvijenijom turističkom ponudom, te vašoj porodici može da pruži trenutke za pamćenje. Iz širokog izbora beogradskih atrakcija za vas smo izdvojili one koji su pogodni za odmor svih članova porodice: 

  • Zabava na vodi - Beograd posjeduje više od 15 otvorenih bazena, koji su mahom smješteni u okviru sportskih centara. Jedan od najboljih je bazen u okviru SC Tašmajdan, koji je otvoren od 09 do 18 časova tokom cijelog ljeta. Osim bazena, nezaobilazna atrakcija tokom ljeta u Beogradu je Ada Ciganlija ili Beogradsko more - kompleks zanimljivih i nesvakidašnjih atrakcija. Osim kvalitetnog prostora za kupanje i sunčanje, Ada vam omogućava da uživate u sportskim aktivnostima: vožnji rolera, odbojci na pijesku, te različitim adrenalinskim sportovima, otkrivanju ljepota podvodnog svijeta. Ada je specijalno za mališane razvila vrlo zanimljiva igrališta, među kojima je i Park nauke, koji mališanima pokazuje kako da kroz igru i zabavu shvate važne naučne postavke.
  • Beogradska izletišta - Glavni grad posjeduje veliki broj prirodnih prostora, koji su savršeni za bijeg od vrućine, porodične aktivnosti i zabavu. Preporučujemo da organizujete piknik do Topčidera, Tašmajdana ili Zvezdarske šume, Košutnjaka. Preporučujemo da organizujete zajednički tim koji će se oprobati u orjentiringu i preživljavanju u prirodu. Nikako ne smijemo propustiti da preporučimo predivnu Avalu, savršen izbor za sve roditelje koji svojoj djeci žele da pokažu ljepote Srbije, koje se ukazuju sa čuvenog Tornja.

 

Ukoliko idete sa porodicom u beogradsku avanturu, preporučujemo da odaberete neku od smeštajnih jedinica iz kategorije stan na dan. Stanovi su idealan izbor ukoliko želite da sa mališanima istražite sve kulturne i zabavne ustanove duž centra prestonice, a da opet ne opteretite previše kućni budžet.

Vjerujemo da je naš izbor pokazao da Srbija zaista može da bude idealan izbor za porodične odmore, te da njene destinacije sadrže veliki broj kvalitetnih atrakcija koji će mališane usrećiti i učiniti da svoju energiju kanališu na najbolji način. Uzmite par slobodnih dana i priuštite svojoj porodici trenutke za pamćenje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.