Ovo su omiljeni automobili žena

Kažu da ono što vidiš (na sebi) - to si ti… Stvari “pričaju” priču o našem karakteru i ličnosti. Pa, na osnovu mnoštva stvari, vidljivih oku, možete zaključiti neke stvari o osobi koju vidite prvi put. Šta osoba nosi od garderobe, koju kafu ili piće pije, šta je u tanjiru, gdje živi, a kao neizostavan detalj - izbor automobila koji vozi.

Ovo su omiljeni automobili žena

Istraživanja pokazuju da pored svoje osnovne funkcije kao prevoznog sredstva, automobili imaju i sporedne funkcionalnosti - vraćaju osobi samopouzdanje, mnogi ih koriste kao lijek za stres i frustracije, mjesto za osamiti se sa partnerom i slično…

Međutim, ove navedene funkcionalne koristi automobila uglavnom se odnose na jači pol, dok za žene, kao ljepši i nježniji pol, u najvećem broju slučajeva, automobili predstavljaju korisno pomagalo. Bilo da su u pitanju stariji automobili, bilo da su luksuzni polovni automobili koji i dalje imaju vrijednost, ili ‘pak skupi novi automobil.

Kod žena ne postoji opsesija, kao što je to slučaj kod muškaraca, već svoj izbor temelje uglavnom na estetici, manje na jačini motora, broju konjskih snaga, na činjenici da li je benzinac ili dizel…

Odluka za kupovinom automobila obično pada na manja vozila koja su slatka, prijatna, lijepo upakovana u jedan paket i, što je najbitniji faktor, jednostavna za parkiranje. Pogledajte koji su to najpopularniji automobili među ženama širom svijeta, pa i kod nas, ukoliko izuzmemo marke luksuznih automobila.

#1 Renault, Twingo

Renault je postao jedan od najčešćih automobila koji se vozi kod nas, bez obzira na to koji model je u pitanju. Ova automobilska kuća nudi prilično atraktivne i ugodne modele za grad po prilično povoljnim cijenama, zbog čega su i čest izbor nježnijeg pola, a čist dokaz toga jeste i neodoljivi Twingo.

Statistika pokazuje da su žene baš te koje načešće voze ovaj model Renault automobila.

#2 Volkswagen, Buba

Volkswagen, tvrde stučnjaci, vole sve žene, bez obzira na godine starosti, kao i da li je riječ o domaćicama ili poslovnim ženama. Iz porodice Voklswagen žene su najviše privržene preslatkoj Bubi, koja nas izlaskom svakog novog modela, apsolutno svaki put prilično iznenadi. Preslatka mala buba, upakovana baš onako po mjeri ljepšeg pola, ma prava bombonica. Pored zatvorenog modela, tu je i kabriolet, što djevojke naročito vole.

Pa, priznajte djevojke, koja od vas ne bi voljela da joj kosu mrsi vjetar, dok slušate omiljenu pjesmu pojačanu na max volume, u omiljenoj odevnoj kombinaciji, vozeći kroz grad u pravcu omiljenog kafića.

#3 Citroën, DS4

Iako dizajniran kao sportiski automobil, vrlo je obožavan među ženskim polom, pa se žene sve češće odlučuju da kupe ovaj model Citoren-a. Prije nekoliko godina se našao kao veoma atraktivan i popularan automobil širom sajmova u Evropi.

Idealan za umjetnice, pomalo ekscentrične žene, koje se izdvajaju iz mase. Njegova kompaktnost, performanse i izgled, dovoljan su razlog zbog kog se djevojke odlučuju da voze baš ovu marku automobila, a pogotovo podvrstu DS4!

#4 Smart

Pravi ženski auto, složićete se? Vrlo praktičan autić, idealan za parkiranje, sa kojim možete naći mjesto da se ugurate, pa u bukvalnom smislu riječi, gdje god, ali isto tako i vrlo ograničavajućih karakteristika.

Baš zbog nedostatka komfora, odlikujući se dvosjedišnim karakterom, Smart nije porodični auto. Teško da ćete za njegovim volanom zateći domaćicu ili porodičnu ženu sa svojom djecom. Sa druge strane on je neočekivano povoljan, i čest izbor mladih ljudi, naročito urbanih djevojaka u gradovima.

#5 Mini, Cooper

Iako je kod nas poznat kao Mini, on se zvanično nikada nije tako zvao. Najčešće poznat kao Austin, klasični ili Rover Mini, smatran je ikonom šezdesetih godina. On je definitivno, kao i Smart, poznat kao automobil sa kojim neće biti problema pri parkiranju.

Mali, štedljivi automobil postao je vrlo popularan među ženskim polom. Sama njegova popularnost dovela je do razvijanja drugačijih izvedbi vozila na njegovoj osnovi. Posljednji Mini sišao je sa trake 2000. godine. To je Mini crveni Cooper sport, koji je predat Britanskom muzeju, nakon tačno 5. 387.862. napravljenih primjeraka.

Istraživanja su pokazala da su žene češći kupci auta nego muškarci, pa stoga na svjetskim sajmovima automobila možete naići na sve više četvorotočkaša jarkih boja kao što su pink, ljubičaste, oranž karoserije.

Ono što je interesanto jeste da svega 12 % žena umije da popravi nešto na kolima. Ostatak, u slučaju da dođe do nekih problema na automobilu, uglavnom pozove muža, prijatelja ili specijalizovanu službu.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.