100 godina mode u 100 sekundi (video)

100 godina mode u 100 sekundi (video)

Koliko se moda promijenila u sto godina? Od ženstvenih suknji do gležnja koje bude znatiželju i maštu do mini suknji koje je razgolićuju, prvih ženskih pantalona i prvih muških strukiranih košulja do fluorescentnih topova i krojeva koji sve samo ne prate liniju tijela, moda se mijenjala, a neki se trendovi vraćali i po nekoliko puta.

Možete li odrediti o kojem se razdoblju radi gledajući naslovnu fotografiju? Cipele bi vas vjerojatno navodile na dvadesete ili tridesete godine prošlog vijeka, plisirana suknja do koljena na četrdesete i pedesete, a dlakavi kaput s više vrsta uzoraka i boja na razigrane sedamdesete. No, ovaj street style fotografije iz Londona i Milana slikane su prije par dana na ulicama pomenutih evropskih metropola.

Koliko se moda promijenila u posljednjih sto godina ili pak koliko se nije promijenila, pokušala je kroz ples i razne stajlinge dočarati marketing ekipa jednog od najvećih evropskih šoping centara Westfield u Stratford Cityju, istočnom Londonu. Pogledajte sto godina mode u sto sekundi.

 

Sigma.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.