Krojevi farmerki koji ne pristaju određenim oblicima tijela

Dobar kroj farmerki može prikriti sve nedostatke i naglasiti adute, one imaju moć da suze bokove, podignu zadnjicu i izduže figuru. No u velikoj ponudi različitih krojeva i modela često se događa da mukotrpna potraga za idealnim farmerkama završi neslavno.

Krojevi farmerki koji ne pristaju određenim oblicima tijela

Kako biste izbjegli osnovne greške, prije svega je važno da poznajete građu svog tijela i u startu eliminišete modele koji umjesto prednosti na tijelu naglašavaju mane. Otkrivamo kojoj građi tijela određeni modeli farmerki nikako ne pristaju.

Visoka građa i farmerke tričetvrt dužine
Visoke žene bi trebalo da izbjegavaju farmerke dužine do ispod koljena. Na dugačkim nogama takav model čini suprotno od primarne namjene, one dugačke noge sijeku na pola I stvaraju utisak da ste obukli farmerke posuđene od prijateljice koja je prilično niža od vas.


Savjet: Retro zvonaste  farmerke u stilu 70-ih  idealan su odabir za sve dame visoke građe. Vitkim dugačkim nogama takođe odlično pristaju skinny modeli.

Niska građa i “boyfriend” farmerke
Boyfriend model farmerki  nikako nije stvoren za žene niske građe, široki kroj i podvrnute nogavice jedu figuru i vizuelno je skraćuju što svakako treba izbjeći.

Savjet: Ako ste niske, nosite užefarmerke i modele koji sežu do gležnja. Možetesebi da priuštite  i farmerke ravnog kroja ili visokog struka koje vizuelno izdužuju figuru.

Mišićave noge i skinny farmerke
Uske pripite farmerke kroja poput helanki nikako nisu dobar izbor za sve vlasnice mišićavih nogu koje karakterišu jači listovi i naglašeni mišići na butinama. Naime ovaj kroj ima tendenciju da noge učini debljima.

Savjet: Pokušajte s nešto blažim stilovima kao što su ravni klasični modeli ili s univerzalnim boot cut modelom čije nogavice se lagano šire prema pri dnu, one će vašu figuru učiniti ženstvenom.

Tijelo u obliku jabuke i farmerke podvrnutih nogavica
Dame koje krasi tijelo oblika jabuke kojeg karakterišu bujno poprsje, uski bokovi i tanke noge u odabiru idealnog modela traperica treba da izbjegavaju uske krojeve dužine do gležnja ili podvrnutih nogavica. Naime, ovakav kroj naglašava neproporcionalnost tijela čineći noge još tanjima i kraćima u odnosu na gornji dio.

Tijelo u obliku pješčanog sata i farmerke visokog struka
Široki bokovi, a uzak struk najbolje opisuju tijelo pješčanog sata, ipak ova ženstvena  figura ne trpi sve modele farmerki, naročito modele sa visokim strukom koje valja izbjegavati u širokom luku. Ovaj kroj bokove stavlja u prvi plan i vizuelno povećava već prirodno naglašene obline.

Tijelo dječačke građe i farmerke niskog struka
Kod dječačke građe ni jedan dio tijela nije posebno izražen, što znači da vlasnice ovakve figure prilikom odabira farmerki  treba da izbjegavaju  one niskog struka koje ćezadnjicu prignječiti i vizuelno smanjiti.

Savjet: Savršene traperice za ovu figuru su svakako one koje stvaraju iluziju oblina, poput onih sa ukrasima na džepovima, boot-cut ili trapez kroj.

Punašna građa tijela i izbijeljene uske traperice
Farmerke sa izbijeljenim detaljima kao i sa ukrasima i niskim džepovima dame punije građe treba da izbjegavaju jer takvi modeli djeluju poput reflektora na područjima koja su prirodno naglašena.

Savjet: Birajte farmerke srednje visokog struka u tamnijim bojama, napravljene od elastičnog džinsa koji će puniju figuru obgrliti.


foto: thecurvyfashionista.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.