Zašto je izbor elegantne haljine toliko "težak posao"

Elegantne haljine obično nosimo u posebnim prilikama, kada obilježavamo važne datume u našem životu ili prisustvujemo proslavama dragih ljudi. Zato ne treba da čudi činjenica da odabir ovakvog odjevnog komada može biti zahtjevan posao.

Zašto je izbor elegantne haljine toliko "težak posao"

Ipak, ukoliko znate šta tražite, i koji su to parametri po kojima bi trebalo da odaberete idealnu elegantnu haljinu za sebe, vaš zadatak će biti daleko lakši. Zato smo pripremili tekst koji vam može pomoći upravo u tome.

Obratite pažnju na materijal od koga je haljina izrađena

Kada tražite elegantne haljine vrhunskog kvaliteta, jedan od glavnih indikatora za kvalitet je materijal od koga je haljina izrađena. Vrlo je važno da birate haljine u čiju je izradu uložen kvalitetan materijal koji će dugo trajati, i koji neće mijenjati formu.

Ukoliko je haljina izrađena od prirodnog materijala, u kombinaciji sa sintetičkim kako bi se postigao njen raskošan izgled, ovo je dodatni plus. Prirodni materijali su daleko prijatniji za kožu i kvalitetniji za nošenje. Ipak, mnogi se odlučuju da elegantne haljine izrađuju od sintetičkih materijala. 

Prilagodite haljinu svojoj figuri

Kako bi haljina zaista izazvala dobar efekat, osim toga što će biti kvalitetna, potrebno je i da vam dobro stoji. Zato je vrlo važno da birate haljinu prema svom tipu građe. Žene često naprave grešku, tako što ugledaju određenu haljinu na internetu ili na nekoj drugoj dami, i zamisle sebe upravo u njoj.

Tada potraga za haljinom biva otežana, jer svako probanje modela koji ne odgovara vašoj građi je prilično gubljenje vremena i odmicanje od cilja. Zato prvo procijenite koji model haljine vam najbolje stoji, i spram toga birajte vaš budući autfit.

Na ovaj način ćete suziti izbor, uštedjeti vrijeme, a vaša potraga će rezultirati uspješnom kupovinom haljine.

Odlučite se za boje koje vam dobro stoje

Još jedan način da “odvojite žito od kukolja”, odnosno suzite izbor kako biste lakše pronašli savršenu haljinu za sebe, je i da gledate haljine u bojama koje vam dobro stoje. Možete birati i na osnovu nijansi, ali i prilike za koju kupujete.

U zavisnosti od toga gdje se priređuje slavlje na koje idete, kakav tip proslave je u pitanju, kao i od toga koje je godišnje doba, možete uskladiti i boju haljine koju namjeravate da kupite.

Primjera radi, svjetliji tonovi su odlični za ljetnje proslave, kao i jarke egzotične boje. Jesen je rezervisana za romantične tonove, ružičaste nijanse, ali i zagasito žutu, narandžastu i različite nijasne smeđe i bež boje. Zimi možete nositi raskošne i pune boje, poput kraljevsko plave, ljubičaste, a crna je varijanta sa kojom nema greške.

Kupite haljinu koju nećete nositi samo jednom

Kada birate elegantnu haljinu za posebnu priliku, obično svoje razmišljanje usmjerite isključivo na taj trenutak, odnosno zamišljate kako ćete izgledati isključivo u prilici za koju vam je potrebna.

Međutim, znatno ekonomičnija i korisnija kupovina podrazumijeva da razmotrite i činjenicu da biste haljinu koju kupite mogli da nosite za još neku priliku, zato razmišljajte u tom pravcu prilikom odabira. Razmotrite koji model se lako kombinuje i uklapa, i neka to bude još jedan filter po kome ćete birati haljinu za sebe.

Duge ili kratke elegantne haljine?

Jedno od čestih pitanja koje se postavlja je da li za posebnu priliku odabrati kraću ili dugu elegantnu haljinu, a odgovor na ovo pitanje je povezan sa našim savjetom da birate haljine koje će moći da se nose više puta.

Naime, duge i raskošne elegantne haljine su prilično upečatljive, te se obično dame odlučuju da ih nose samo jednom. Ipak, dugačke haljine se mogu skratiti, te će se dobiti sasvim nova haljina što je odličan način da “reciklirate” vaš stari autfit koji ste već nosili određenim povodom.

Kako da učinite svoju haljinu elegantnijom?

Ne uživaju sve dame podjednako u elegantnim toaletama, već ima i onih koje znatno više cijene nešto jednostavnije i svedenije modele haljina u kojima se osjećaju prijatno. Odlična vijest je da vašu haljinu možete učiniti elegantnom uz par pažljivo odabranih detalja.

Naime, elegantna štikla i tašna mogu sjajno ići uz haljinu jednostavnog kroja. Takođe, ono što mijenja gotovo svaki autfit jeste pažljivo odabran komad nakita. Odaberite minđuše, odnosno ogrlicu koja će se sjajno slagati uz haljinu, a “začin” vašem elegantnom izgledu može biti i sat.

Nadamo se da će vam ovi savjeti koristiti i da će vam potraga za elegantnom haljinom postati znatno lakši zadatak.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.