Osam trikova da vam štikle budu udobne

Jedno od ključnih fashion pitanja koje nas sve muči glasi: Kako pobogu hodati cijeli dan u štiklama, a da se to ne pretvori u mazohizam? Mnogi će reći da ljepota boli i da je za seksi izgled potrebno istrpjeti malo muke, ali zaista, da li vam je na sve brige još potrebno da vas stopala ubijaju?

Osam trikova da vam štikle budu udobne

Da bismo vam bar malo olakšali život, predstavljamo 8 ključnih savjeta koji će vam pomoći da udobnije hodate u svojim omiljenim cipelama sa štiklom!

Pažljivo birajte veličinu

Možda vam ovo zvuči kao očigledno, ali budite iskreni prema sebi i priznajte – koliko puta ste kupili premale cipele? To je jedna od najčešćih ženskih greški pri kupovini obuće. Cipele mogu imati različite kalupe i samo zato što na kutiji piše vaš broj, ne znači da vam zaista odgovaraju. Obujte obje i pošetajte po radnji. Pokušajte da ne razmišljate o tome koliko vam se dopadaju, već se fokusirajte na pitanje kako se osjećaju vaši prstići u njima.

Prilagodite ih tipu stopala

Vrlo je važno prilagoditi tip stopala obući, kada god je to moguće. Ako imate ravna stopala, vjerovatno će vam biti prilično neudobno u štiklama, pa je zato važno da birate udobne cipele, sa manjom i debljom petom.

Birajte stabilnu štiklu

Bezbolan hod na štiklama je moguć samo ako odaberete deblju štiklu. U tankim vrtoglavim potpeticama, noga nije stabilna, pa je opterećenje veće na zglobovima i mišićima. Ok, naravno da obožavate svoje killer trinaestice, ali ako želite da u takvim cipelama hodate baš svaki dan, pomirite se sa bolom! U suprotnom, kombinujte – deblja štikla za svakodnevno jurcanje, tanka štikla za povremene glam prilike. U ovoj drugoj situaciji, nije loše imati baletanke pri ruci, u slučaju da postane baš gusto.

Obratite pažnju na podlogu

Mala platforma na prednjem dijelu ili gumirana podloga, ublažiće pritisak stopala i učiniti korake lakšim. Klasična salonka u kojoj stopalo i beton dijeli svega par milimetara materijala, vjerovatno će vam zadati dosta muka, pa je nosite onda kada znate da nećete morati previše da hodate.

Odmorite stopala

Ako vam se pruži prilika, napravite pauzicu i odmorite noge od štikli. Ispod stola u kancelariji izujte jednu po jednu cipelu i istegnite prste i zglobove. Dok to radite, vaše noge će vam bukvalno govoriti „Hvala“!

Razgibavajte i masirajte stopala

Kada dođete kući poslije napornog dana u štiklama, posvetite malo pažnje svojim stopalima – zaslužila su to. Istegnite ih tako što ćete prvo povlačiti prste na dole što više možete, a zatim u suprotonu stranu, istežući ahilovu tetivu i čineći je gipkijom. Zatim rotirajte stopala u krug na jednu, pa na drugu stranu, a ukoliko imate tenisku lopticu ili nešto slično, valjajte je stopalom nekoliko minuta.

Ovo razgibavanje je dragocjeno, ne samo za oporavak od hoda na štiklama, nego i za pripremu za sljedeći put. Kada ih dobro istegnete, izmasirajte ih kremom koja opušta, ili još bolje, zamolite svog dragog da to učini.

Nosite modele koji drže čvrsto zglobove

Sigurno ste svjesni da je zimi uvijek nekako lakše hodati u štiklama (ok, osim ako ulice nisu zaleđene). To je zato što su u čizmama vaši zglobovi dobro uvršćeni i obuća stoji stabilno na vašoj nozi. Ljeti je stvar već malo teža, ali ako odaberete sandale sa kaišićima koji čvrsto drže obuću, hodaćete stabilnije i bezbolnije.

Spasonosni silikonski jastučići

Ima ih u svakoj parfimeriji, a ko ih je izmislio treba ga nagraditi! Silikonski jastučići su dizajnirani na različite načine tako da se mogu zalijepiti na onaj dio cipele koji je najproblematičniji i smanjiti bol u stopalima, ili spriječiti žuljeve.

 

banjaluka.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.