Kako pravilno održavati brushaltere...

Kada kupite novi brushalter, želite da uvijek izgleda tako lijepo kao kad ste ga donijeli kući. Nažalost,  ako se ne budete brinuli za svoj brushalter, moraćete da ga zamijenite novim prije nego što ste mislili. Mnoge žene brushalter samo ubace u mašinu za pranje, a onda i u mašinu za sušenje veša, misleći da se grudnjaku ipak ništa ne može dogoditi. Iako je većina nas čula da bi brushalteri trebalo da se peru na ruke i suše na žici, mnogo je jednostavnije samo ubaciti u jednu, pa u drugu  mašinu...

Kako pravilno održavati brushaltere...

Vrućina iz sušilice je jako loša za brushalter. Još ako je grudnjak potpuno pamučni, vrlo je vjerovatno da će se malo skupiti, tako da bi se vrlo lako moglo desiti da žice probiju porub, koliko god čvrst on bio. Znači, nikad nije dobro vrijeme za ubaciti brushalter u sušilicu, zapamtite. Ali, ako još uvijek želite da uštedite vrijeme, možete se izvući sa mašinom za pranje veša. Daćemo vam nekoliko savjeta za održavanje  vašeg omiljenog grudnjaka, izbjegavajući to  strašno pranje  na ruke.

Ako već ubacujete grudnjak u mašinu za pranje, onda pazite da je podešena na delikatni program. Prije pranja grudnjak  uvijek zakopčajte. Mnogim ženama se dešavalo da se nakon pranja u veš-mašini žica izvitoperi, metalni dijelovi se polome, pa baš zbog toga prije pranja grudnjak obavezno zakopčajte. Osim toga, možete da ga stavite u posebnu  vrećicu za pranje ili u plastičnu korpu, da ga odvojite od druge odjeće.

Ipak, koliko god  ste u mogućnosti, grudnjake perite ručno, da bi se zadržala forma. Ovo  posebno  važi za grudnjake sa žicom i korpama. U slučaju da ih perete mašinski, perite ih na niskim temperaturama i bez mnogo okretaja.

Kada je riječ o deterdžentima, čuvajte grudnjake dalje od onih jakih. Perite ih blagim sapunom ili posebnim deterdžentom za osjetljive materijale.

Najbolje je da ga perete poslije najviše 4 nošenja.  Kada je riječ o sportskim grudnjacima praktikujte pranje odmah poslije treninga i to u hladnoj vodi, da bi se sačuvala elastičnost. Ako rotirate grudnjake, perite ih bar jednom nedjeljno.

I još jednom, ne sušite svoje brushaltere u sušilicama. To ih stvarno uništava. Objesite ih da se suše u kupatilu, na balkonu ili bilo gdje drugdje, samo ne u sušilici. Grudnjak ostavite zakopčan, a korpe ispravite i sredite prije nego  što ga ostavite da se suši.

 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.