Metvicom protiv miševa, pauka pa i žohara

Ne trebate kupovati skupe i uglavnom štetne proizvode kako bi se riješili "podstanara" u svojem domu. Dovoljno je imati spasonosnu biljku koju možete kupiti ili nabrati bilo gdje.

Metvicom protiv miševa, pauka pa i žohara

Vrlo je jednostavno - sve što vam treba je svježa metvica. Kupite nekoliko tegli i rasporedite po svom domu ili prošetajte do neke livade i presadite par komada. Pauci, žohari i ostali kukci bježe od njezinog mirisa pa će tako ubrzo krov nad glavom pronaći negdje daleko od vas. 

Takođe, želite li biti sigurni da se neće vratiti, uz to napravite i posebnu tekućinu. Radi se zapravo o vrlo koncentriranom čaju od metvice. Puno sušenih listova (a možete i svježih) ubacite u vruću vodu, ostavite kratko unutra, procijedite i pretočite u bočicu sa sprejem. Pošpricajte tom tekućinom svaki kutak svog doma, posebno oko vrata i prozora.

Ovaj sprej ne vole ni miševi pa ćete se i njih usput riješiti. U slučaju da su vam oni ciljana grupa, pošpricajte dobro sva mjesta gdje ste ih uočili, ili njihov izmet. Oni se vole kretati uz ivice, npr. zidova, kuhinjskih elemenata itd. Posebno su im draga mjesta na kojima ima ostataka hrane.

Pogledajte u video kako napraviti tekućinu od metvice:

 

 
24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.