Kako da sakrijete samo problematične viškove na tijelu

Muku mučite da zakamuflirate problematične viškove na svom tijelu? Dizajnerka Neta Lula i stilistkinja Niša Kundnani pomoći će vam da se te muke i riješite.   

Kako da sakrijete samo problematične viškove na tijelu

Svaka žena zna šta je to borba sa problematičnim djelovima tijela. Koliko god samouvjerena bila, problematični djelovi mogu i te kako da je zarumene i učine da se osjeća neprijatno. Naravno da “nož” i operacija nisu opcija koja privlači većinu žena. Postoje mnogo bezbolniji načini da zakamuflirate te problemčiće. Probajte neke trikove sa odjećom i aksesoarom kako biste pametno prikrili ono što želite da prikrijete. Neta Lula i Niša Kundnani objasnile su kako da skrenete pažnju sa problematičnih dijelova pomoću odgovarajućeg aksesoara i nekoliko trikova.

Opušten Stomak

Ako mislite da vam je stomak jedan od problematičnih djelova tijela i u tom predjelu imate viška, fokusirajte se na nošenje haljina sa visokim strukom ili nošenjem kaiša tik ispod grudi. Druga mogućnost je nestegnut kaiš oko struka, duge ogrlice i marame oko vrata, ležerno vezane u trougao. Nemojte uvlačiti majice u donje dijelove odjeće ili nosite širu bluzu na olovka suknju. Takođe, nosite velike torbe na podlaktici ili manje torbe ukrštene preko ramena, tako da vam sakriju to neželjeno ispupčenje.

Opuštene ruke i bokovi

Tamnije boje su dobar način da prikrijete disproporcije na vašem tijelu. Ako imate šire bokove ili struk u odnosu na ostatak vašeg tijela, izbjegavajte kaiševe. Za opuštene nadlaktice, izbjegavajte debele bretele, dugačke rukavice i pufnaste rukave, jer ćete tako skretati pažnju upravo na dio koji želite da sakrijete. Naboran (plisiran) i ukrašen dekolte ili interesantna ogrlica usmjeriće pažnju baš tamo gdje treba.   

Široko čelo

Ako imate široko čelo, onda će vam  šeširi, kape i trake pomoći da to prikrijete. Takođe, odvucite pažnju sa čela tako što ćete nositi šiške ili razdjeljak sa strane.

Jastučići na bokovima

Nikada nemojte da nosite kaiš na farmerkama i preferirajte farmerke za broj veće, kako biste izbjegli ucrtavanja u tom predjelu. Farmerice visokog struka i haljine A oblika pomoći će da se jastučići sakriju. Takodje, probajte sa ljetnjim haljinama koje se šire od struka na dolje.

Kratak vrat  

Nosite duge mindjuše kako biste uokvirili lice i stvorili iluziju dužeg vrata. Dok V i U izrezi vizuelno produžavaju vrat, nježne dugačke ogrlice sa velikim priveskom će učiniti da izgledate smjelo.
Još jedno rješenje je da nosite maramu ili šal oko vrata tako da krajeve pustite da slobodno padaju.

Podbradak

Izbjegavajte ogrlice uz sam vrat i umjesto njih nosite duže komade nakita za vrat. Dekolte ili izrez gornjeg dijela odjeće trebalo bi da je veći ili duži, kako bi linija brade bila bolje definisana.

Male grudi

Ukoliko baš i niste obdareni u gornjem dijelu tijela, ne očajavajte. Nosite odjeću koja je naborana i bogatija u predjelu grudi, jer će vam to dati puniji i obliji izgled.
Probajte i sa rolkama, kako biste naglasili grudi. Kragne i ogrlice nosite bliže vratu, kako bi efekat većih grudi bio potpun.

Široka ramena

Neta predlaže raglan rukave ili majice oko vrata kao jednostavno rješenje za vizuelno smanjenje širokih ramena. Nemojte nositi odjeću koja na ramenima ima ukrase ili neki vez. Držite se podalje od jakni i haljina sa naramenicama.

Širok nos

Ako je širok nos za vas noćna mora kosu pustite da prirodno i opušteno pada na lice. Izbjegavajte da nosite šešire i kape; umjesto toga, podignite kosu ali tako da opušteno pada na stranama.

Velike grudi

Ako vas je priroda obdarila velikim poprsjem, a vi baš i niste presrećni zbog toga nosite dugačke lance i šal marame. Izbjegavajte četvrtaste marame, rolke i asesoar koji se nosi pripijen uz vrat.

Velika stopala i noge

Izbjegavajte sandale sa kaiševima u obliku slova T. Birajte obuću sa zatvorenim prstima. Idealna dužina pantalona je ispod članka. Takodje, izbjegavajte pantalone na crtu dužine do gležnjeva ili kratke suknje koje bi vam mogle naglasiti gležnjeve i stopala.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.