Ne možete dugo izdržati u štiklama? Postoji rješenje!

Kako nositi cipele sa visokom potpeticom i pritom izbjeći neudobnost i bol u nogama, jedno je od ključnih ženskih pitanja kad je riječ o modi.

Ne možete dugo izdržati u štiklama? Postoji rješenje!

Kaže se da žena za ljepotu i eleganciju treba malo stisnuti zube i trpjeti. Te uzrečice, sa kojom se ne bi svi složili, vjerovatno ste se i sami sjetili svaki put kad ste u svojim omiljenim štiklama nažuljali stopala ili trpjeli nesnosan bol.

Već sigurno znate da silikonski jastučići za cipele sa visokom petom dosta pomažu. Napravljeni od silikonskog gela, stavljaju se u prednji dio cipele kako noga ne bi klizila prema naprijed te kako biste izbjegli bolne tabane i nastajanje žuljeva. Takođe možete našpricati stopala suvim šamponom kako ne bi klizila prema naprijed.

Ali ovdje vam predlažemo nešto drugo…

Vašim mukama je došao kraj jer rješenje i te kako postoji!

Radi se o triku za koji vam je potreban flaster ili medicinski selotejp.

Zalijepite, odnosno spojite treći i četvrti prst (ako brojite od palca) flasterom ili medicinskim selotejpom i spremni ste za izlazak!

Zašto ovo djeluje?

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore spomenuta prsta skriva se živac koji stvara bol u nogama.

Kad se prsti zalijepe, manji je pritisak na tom živcu što rezultira lakšem podnošenju visokih potpetica.

Naravno, ovaj trik nemojte izvoditi ako imate otvorene cipele i ni u kom slučaju nemojte prečvrsto zalijepiti prste!

 

atma.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.