Znate li za pravilo 50-30-20?

Leptirići u stomaku i osmijeh koji ne silazi s lica ‘posljedice’ su tek započete veze, ali kako bi pozitivan osjećaj potrajao što duže postoje sitnice na koje je potrebno pripaziti. Iako nam pravila za dobru vezu već izlaze na uši, nije loše provjeriti ili ponoviti ono što predlažu stručnjaci za odnose.

Znate li za pravilo 50-30-20?

Vrijeme koje provodite zajedno za vas je neprocjenjivo, ali kako bi faza ‘medenog mjeseca’ potrajala što duže važno je da ne izgubite sebe. Pritom ne mislimo da ne smijete pokazati svoje osjećaje i uživati u svakom zajedničkom trenutku, ali zadržite pokoju tajnu za sebe, provodite vrijeme s prijateljicama i ne odričite se stvari koje volite, zbog partnera.

50-30-20

Stručnjakinja za veze Wendy Atterberry predlaže pravilo koje je nazvala 50-30-20 , 50% vremena potrebno je odvojiti za partnera, 30% za prijatelje i porodicu i 20% za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspješan odnos u kojem će svi biti zadovoljni.

Zaboravite na SMS poruke

Prvi znaci neslaganja ne znače da vaša veza neće uspjeti, rasprave i svađe dio su svakog zdravog odnosa, ali SMS poruke nisu poželjan oblik komunikacije. "Ukoliko ste naišli na situaciju u vezi koju je potrebno raspraviti učinite to putem telefona ili u četri oka. Ako vam to predstavlja problem znači da ste u odnosu s pogrešnom osobom ili niste spremni za vezu", kaže Wendy Atterberry.

Pristanite na kompromis, ali ne gubite sebe

Kompromis je sastavni dio svake dobre veze, ali pritom je važno da ostanete svoji i ne popuštate često. "Ukoliko pristajete na sve što partner želi, gradite loše temelje za buduće rasprave", tvrdi stručnjakinja.

Ne upoređujte bivšeg i sadašnjeg partnera

"Ne pričajte o drugim muškarcima dok niste sigurni u svoju vezu", savjet je kolumnista magazina Glamour.com Johna Ortveda. Možda ćete pomisliti da vaš sadašnji partner želi čuti kako je bolji ljubavnik od bivšeg, međutim, to je klizav teren na kojem upravo vi vrlo lako možete završiti na zadnjici.

Pojasnite mu svoje granice

Stvari koje su vam neugodne partner bi lako mogao protumačiti kao nezainteresovanost, ali to je vrlo lako riješiti iskrenim razgovorom. "Otvoreno progovorite o stvarima koje volite ili ne volite u krevetu i smeta li vam javno razmjenjivanje nježnosti", predlažu stručnjaci za odnose.

Ne pretvarajte se da je vaša veza više nego što zaista jeste

"Nakon kratkog vremena provedenog u vezi partner i vi možda imate drugačija shvatanja o vašem odnosu. U redu je biti zaljubljen, ali ukoliko partner ne pokazuje isto, teško da ćete ga na to nagovoriti, a posesivnim ponašanjem mogli bi ga i otjerati od sebe. Vrijeme će pokazati da li treba da  ostanete ili potražite nešto drugačije", tvrdi Wendy Atterberry.

Nastavite biti srećna i nezavisna žena

Ovo je prvi preduslov za uspjeh veze, vi morate biti vi, srećna i zadovoljna te uz to i zaljubljena žena. Ako izgubite sebe, izgubili ste i temelj za dobru vezu. "Ne oslanjajte se na muškarca kao jedini izvor vaše sreće", naglašava Atterberry.

 

zvornikdanas.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Ćufte od sočiva i paradajza

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.