Uvrnuti tretmani za ljepotu u uvrnutom svijetu

Uvrnuti tretmani za ljepotu u uvrnutom svijetu

Činimo velike napore da prikrijemo godine i produžimo mladost izlažuci tijelo i kožu raznim tretmanima, ne bi li ostali tip top. SPA centri i saloni ljepote su, sigurna sam svima nama mjesta za oporavaki i tijela i  duše, ali koliko nas bi pokušalo nešto sa ove liste?
1. Riblji piling
Male ribe (garra rufa) veselo plivaju u nekim salonima ljepote u Engleskoj. Ubacite noge, a ribice halapljivo navale na mrtve ćelije kože, fino vam očiste sav višak! Neki SPA centri na dalekom istoku idu još dalje, pa imaju velike bazene gdje ribice mogu dobiti cijelo vaše tijelo! Ribica, pored toga što vas lišava viškova, luči i enzim koji pomaže kod različitih kožnih problema, akni na primjer.

2. Pivski Spa
U Njemačkoj, Češkoj i Austriji (a gdje bi drugo?) možete sjesti u pjenušavu kupku toplog piva! Navodno, kvasac poboljšava ten i opušta mišiće! Pa, nazdravlje!

3. Zmijska masaža
Ukoliko ste u posjeti Sjevernom Izraelu, svakako posjetite neki od salona gde ćete fino platiti da vam zmije, gmižuci po cijelom tijelu, izmasiraju i opuste mišiće!

4. Slavujeva maska
Vjerovatno postoje mnogi načini da se iskoristi ptičiji izmet, ali da li vam je ikada palo na pamet da vam ga mogu razmazati po cijelom licu kao  tretman!? E, baš to ćete dobiti u  Diamond Hawaii Resort Spa! Podrazumjeva se da ne košta malo...

5. Tonus obraza
U Japanu koriste plastične spravice koje izgledaju kao žumance. Kotrljaju ih preko lica da im se učvrsti i obrazi zarumene!

6. Kupka od supe i bujona
Izgleda li vam “Fensi” brčkanje u kazanu sa supom s knedlama i svinjskim bujonom? E pa, to rade u Japanu.  Kolagen je takođe dodan u ovaj čorba mix, kao i bijeli luk, a sve je napravljeno da bi poboljšalo metabolizam i kvalitet vaše kože.  Pa, prijatno.

7. Ledena "sauna"
Stvarno nemam pojma zašto bi neko želio ili sta tu smatra pod korisnim, ali u Qua Spa u Las Vegas’s Ceasers Palace možete da se "opustite" u sobi u kojoj je temperatura jako niska i gdje vam prave pahuljice   čarlijaju svuda po tijelu, miris mente se lagano kao povjetarac uvlači kroz ventilaciju. Pa, pretpostavimo da je ovo samo odličan način da se malo rashladite.

Postoje stvarno uvrnute stvari tamo negdje. Od šampona od bikovog sjemena do sapuna od majčinog mlijeka (da, da ljudskog). A, interesantno je da većina ovih stvari potiče iz jugoistočne Azije.  Da li  je možda vaš lokalni salon ljepote nedavno  ponudio neki od tretmana pomenutih gore i da jeste, da li biste vi bili prvi koji bi utrčali u isti tražeći baš neku od ovih usluga?  Ako je vaš odgovor "DA", srećno vam bilo.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.