Uz pomoć ulja održavajte kosu zdravom

Ulje je jako dobro za kosu. Ono povećava rast kose, bori se protiv raznih problema s tjemenom, a takođe pomaže u liječenju suve i neposlušne kose. Postoje mnoga ulja za njegu kose, a koja su najbolja pogledajte u nastavku.

Uz pomoć ulja održavajte kosu zdravom

Kokosovo ulje

Masaža kose s kokosovim uljem tri puta sedmično prije pranja kose daje izvrsne rezultate. Ovo ulje povećava rast kose, liječi opadanje kose, a takođe pruža olakšanje od suvog vlasišta. Kokosovo ulje čuva kožu hidratiziranom i donosi sjaj vašoj kosi. Možete napraviti toplo ulje za masažu kose 1-2 sata prije pranja kose. Za liječenje peruti, pomiješajte kokosovo ulje s limunovim sokom i nanesite na kosu. Kokosovo ulje može biti pomiješano i s kuvanim cvjetovima hibiskusa za liječenje opadanja kose.

Bademovo ulje

Ovo je jedno od najboljih ulja za njegu kose. Bademovo ulje povećava rast kose. Da biste dobili gustu, dugu i jaku kosu, masirajte kosu s bademovim uljem i ostavite preko noći. Sledeći dan operite kosu. Osim što jača kosu i povećava njen rat, bademovo ulje čisti kožu i sprečava svrbež.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je takođe dobro za povećanje rasta kose. Možete masirati kosu s ricinusovim uljem kako bi izliječili opadanje kose i povećali rast kose. To je najbolje za njegu kose, jer ricinusovo ulje poboljšava kvalitet kose.

Ulje senfa

Ulje senfa je jedan od najboljih domaćih lijekova za liječenje opadanja kose i održavanje boje kose. Ako ste uplašeni zbog jakog mirisa ovog ulja, opustite se. Lijepo pranje kose će smanjiti miris, a miris će u potpunosti nestati nakon što osušite kosu.

To je nekoliko najboljih ulja za kosu. Da biste dobili prednosti tih ulja, masirajte vlasište 15-20 minuta, a zatim omotajte peškirom. To pomaže da korijen dlake upije ulje i daje dobre rezultate.

 

magazin.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.