Korisni savjeti za sprečavanje štucanja

Sigurni smo da vam smeta kada počnete da štucate, a ne možete nikako da prestanete. Mi imamo rješenje za to.

Korisni savjeti za sprečavanje štucanja

Štucanje je nešto čemu smo svi podložni i na to nikad nismo spremni. Niko od nas ne zna šta izaziva štucanje, ali svi znamo da može da se javi čak i u najnezgodnijem trenutku.


Iako ne znamo tačno šta izaziva ove grčeve, postoje neke određene namirnice koje mogu da dovedu do štucanja, isto to se može desiti i od povećanog unosa alkohola ili gutanja vazduha.

Jedna stvar je sigurna, postoje diskretne, a i one pomalo čudne metode za kontrolisanje i umirivanje štucanja. U daljem tekstu ćemo vas upoznati sa njima, a vi ih sve isprobajte i koristite onu koja na vas najbolje djeluje.

* Korijen svog palca lijeve ruke pritisnite palcem svoje druge ruke što jače, nastupa  neprijatnost u tom dijelu ruke i odvraća pažnju koja djeluje na vaš nervni sistem i može da zaustavi štucanje.

* Udahnite duboko i zadržite dah, dijafragma će se opustiti jer tako raste količina ugljen dioksida u plućima.

* Izbacite jezik napolje, možda djeluje čudno, pa to praktikujte ako niste u javnosti, ali ovu vježbu koriste pjevači i glumci jer stimuliše otvor između glasnih žica, a u toj situaciji mirnije dišete i umirujete grčeve koji utiču na štucanje.

* Popijte 10 brzih gutljaja vode zaredom, takav način gutanja tečnosti proizvodi ritmičke kontrakcije jednjaka koje poništavanju spazam dijafragme.

* Isjecite krišku limuna i pojedite, iznenađenje organizma usled nečeg kisjelog izaziva skupljanje usta i može da se pobijedi štucanje.

* Sladoled je ukusan lijek, kada konzumirate ovu ledenu poslasticu naravno morate ujednačeno da gutate, u organizmu se dešava prijatno odvraćanje pažnje koje utiče na umirivanje dijafragme.

Kao preventivu, izbjegavajte pivo i pjenušava pića, posebno ako su hladna. Ova kombinacija može da iritira i pokrene vašu dijafragmu. Takođe jedite sporije, jer na taj način gutate manje vazduha, a gutanje veće količine vazduha izaziva kako štucanje tako i podrigivanje.

 

budoar.rs

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.