Ovo su najgore namirnice za doručak

Poznato vam je da je doručak najvažniji obrok, ali da li ste svjesni da pojedini izbori mogu uticati na to kako ćete se osjećati ostatak dana? I ne samo to – zdrav doručak može smanjiti i rizik od oboljenja kao što su dijabetes i rak debelog crijeva. Kako biste se osjećali dobro tokom cijelog dana, bilo bi mudro da sljedeće izbore izbjegavate u jutarnjim satima (ali i u popodnevnim, što je češće moguće).

Ovo su najgore namirnice za doručak

Slanina, šunka i kobasice

Obrađeno meso i mesne prerađevine sadrže nitrate koji se povezuju sa rakom debelog crijeva. Zapravo, istraživanja pokazuju da je izbjegavanje unosa nitrata stvar broj jedan koju možete napraviti kako biste smanjili rizik od nastanka raka. Šta to znači za jutarnje “mesojede”? Vrijeme je da pronađete drugu opciju kada je u pitanju doručak.

Zaslađene pahuljice

Određene pahuljice sadrže veliku količinu šećera i ugljenih hidrata. Kada ih konzumirate, nivo šećera u krvi brzo raste, a zatim drastično pada. Pošto vjerovatno ne želite da ostanete bez energije na početku dana, najbolje je da takve pahuljice izbjegavate. Umjesto njih birajte one koje sadrže više vlakana i proteina.

Krofne, danska i druga peciva

Pomenuta peciva ne samo da se prave od rafinisanog bijelog brašna već sadrže i dosta šećera. Jedan od najgorih načina da ujutro “podignete” nivo energije je unošenjem šećera, jer će on podići nivo šećera u krvi. To znači da ćete veoma brzo postati gladni i povećati šanse od gojaznosti i dijabetesa. Ukoliko vam ti razlozi nisu dovoljni da se odreknete peciva, imajte na umu i sledeće: većina naučnika vjeruje da su šećer i nastanak raka veoma usko povezani.


minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.