Uz ove napitke topljenje kilograma ide brže

Kada drže dijetu, mnogi nisu svjesni da je jako važno i koja pića konzumiraju jer postoje neka koja sadrže veliki broj kalorija, pa tako sabotiraju proces mršavljenja.

Uz ove napitke topljenje kilograma ide brže

Jako je važno da obratite pažnju na nutritivne i energetske vrijednosti svakog napitka. S druge strane, postoje i pića koja povoljno deluju na mršavljenje, a to su:

Voda

Najvažniji saveznik u mršavljenju je voda koja učestvuje u metaboličkim procesima u tijelu. Dok se 20 odsto vode nadoknađuje putem unosa hrane, ostatak je potrebno unijeti tečnošću. Voda ne sadrži kalorije pa je najbolji izbor za nadoknadu tečnosti tokom mršavljenja.

Istraživanja otkrivaju da unos jedne čaše vode 20 minuta prije obroka utiče na manji unos kalorija za vrijeme obroka.

Kofein

Tu spadaju kafa i čaj. Kafa se preporčuje bez zaslađivača, a ukoliko koristite i mlijeko uz kafu, potrduite se da bude obrano. Korisno je piti zeleni čaj jer ima blagotvorno dejstvo na cjelokupno zdravlje, ali i pospješuje smanjenje tjelesne mase. Neki sastojci koje sadrži ovaj čaj povećavaju potrošnju energije i ubrzavaju metabolizam.

Prirodni sok

Najzdravije je piti sok koji sami pripremite, kao što su sok od narandže ili limuna. Ukoliko je sok iz svježe isceđenog voća gust, uvek možete dodati vode i razrediti ga. Možete u sok dodati i med, ukoliko preferirate sladak ukus.

 

b92.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.