Ove 3 namirnice osvježavaju kožu

Možda niste svjesni koliko je prehrana važna za zdravlje vaše kože. Kozmetika za njegu kože će definitivno pomoći, ali ništa neće dati značajne rezultate ako ne započnete sa zdravom prehranom.

Ove 3 namirnice osvježavaju kožu

Kako bi vaša koža bila lijepa i zdrava potrudite se da redovno konzumirate ove 3 namirnice

Paradajz

Likopen će pomoći da smanjite sve kožne nepravilnosti, naročito akne i bubuljice. Istraživanja su pokazala da je učinkovit u zaštiti od sunčevih štetnih zraka, a njegova antioksidativna djelovanja će smanjiti štetu koju nanose slobodni radikali u tijelu.

Riba i morski plodovi

Istraživanja su pokazala da osobe koje redovito jedu ribu i morske plodove imaju manji rizik od nastanka prijevremenih znakova starenja. Omega 3 masne kiseline će ublažiti hroničnu upalu u tijelu do koje dolazi praktikovanjem nezdravih životnih navika, ali i pretjeranog i nezaštićenog izlaganja kože suncu.

Zeleni čaj

Naučnici svakim istraživanjem pronalaze nove ljekovite sposobnosti zelenog čaja, zato svakako treba da razmislite o tome da ga unosite svakodnevno. Njegova antioksidativna svojstva će vašu kožu učiniti mladolikom i poboljšati cjelokupno zdravlje vaše kože.

 

centar-zdravlja.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.