Da li je noćna krema neophodna?

Njega kože je važan proces za svaku ženu i on treba da traje čak i u toku noći. Iz tog razloga, noćna krema treba da bude vaš saveznik ako imate više od 25 godina.

Da li je noćna krema neophodna?

Potrebu za korišćenjem noćne kreme uzrokuje hronobiološki ritam kože i tijela. U toku noći vi spavate, ali metabolizam kože se budi i aktivira upravo tada. U periodu između 3 i 6 sati ujutro ćelije epidermisa se dijele i osvježavaju pa im je potrebna pomoć moderne kozmetike. Koži možemo pomoći tako što ćemo joj dodati potrebnu vlažnost, lipide, amino kiseline i ostale sastojke koji će joj pomoći da se brže regeneriše i da ostane mekana i sjajna.

Ako imate preko 30 godina, svakako vam je potrebna dodatna njega, s obzirom da se u tom dobu počinju pojavljivati prve bore. Damama koje imaju između 30 i 45 godina preporučuju se noćne kreme protiv bora koje su obogaćene vitaminom C i voćnim kiselinama. Ovi sastojci kožu oporavljaju, daju joj sjaj i vidno je podmlađuju.

Nakon 45. godine kožu je potrebno i dodatno hraniti. Upravo iz tog razloga potrebno je koristiti obogaćene noćne kreme. Naravno, treba biti oprezan sa ovim kremama, s obzirom da je kod nekih žena koža dovoljno masna i u 50-tim godinama. U tim slučajevima treba se opredijeliti za kremu koja u sebi sadrži cink koji isušuje sebum i hrani kožu.

Po pravilu, noćna krema je gušća od dnevne, ali ovo ne mora da znači da je puno masna. Moderni kozmetički preparati imaju finu, često i mat teksturu.

Takođe je značajno da noćna krema u sebi ima sastojke koji vlaže kožu jer će ćelije biti dovoljno hidrirane i brže će se oporavljati.

Ono što je sigurno, noćna krema će brinuti o vašoj koži dok spavate i učiniti da izgledate svježije kada se probudite.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.