Najbolji prirodni pilinzi za vaš tip kože

Najbolji prirodni pilinzi za vaš tip kože

Tajna pronalaženja prave vrste pilinga leži u pronalaženju teksture koja odgovara vašem tipu kože. Ukoliko je piling previše nježan, velika je mogućnost da nećete biti zadovoljni rezultatom, a u slučaju da odaberete piling previše grube teksture možete završiti sa crvenom, iritiranom kožom, što je pravi horor! Srećom, postoji veliki izbor neabrazivnih prirodnih pilinga za lice i tijelo. Ne zaboravite, uklanjanje mrtvih ćelija nije jedina svrha pilinga. Pilinzi mogu pomoći u tretiranju čitavog niz problema kože, uključujući dehidraciju, pojavu finih bora, neujednačene teksture kože, problematičnog tena, pojavu bubuljica i crvenila. Predstavljamo vam čitav spektar prirodnih pilinga – po jedan za svaki tip kože, a vi izaberite onaj koji najbolje odgovara vašem tipu.

Riža : Ako imate izuzetno osjetljivu kožu ili brinete o preranom staranju, izaberite piling od rižinih mekinja. Rižine mekinje imaju četvorostruko dejstvo. Prvo, fini prah čisti sve nečistoće. Zatim, pomažu u smirivanju hroničnih upala. Takođe su bogate fitinskom kiselinom koja pomaže u obnovi i izgradnji kolagena, a imaju i sposobnost absorpcije UV zraka, što pomaže u spriječavanju pojave sunčanih pjega.  

Šećer: S obzirom da su nježniji od pilinga na bazi soli, pilinzi na bazi šećera su idealno rješenje za suvi tip kože, s obzirom da zadržava vlažnost. Šećer je, takođe, prirodni izvor glikolske kiseline koja pomaže u učvršćivanju kože na način što povećava gustinu dubljih slojeva kože.

Talog kafe: Borite li se protiv celulita ili opuštene kože? Probajte grubi piling od taloga kafe. Kafa je stilumalns koji, ujedno, ima svojstva antioksidanta. Kada se koristi kao piling, ona ojačava kožu. Kofein stimuliše cirkulaciju, a kao razultat koža je bolje tonirana. Napravite sami piling od kafe pomoću uputstva koje možete pronaći ovdje.

Mljeveni ovas: Ukoliko imate problema sa pojavom crvenila ili vam je koža sklona iritacijama, ili ste, pak, izgoreli na suncu, vaš izbor treba da bude klasični piling od mljevenog ovsa. Mljeveni ovas će ispolirati isperutanu kožu i umiriti svrabež. Pomiješajte mljeveni ovas i jogurt i uradite savršen piling nakon dana provedenog na plaži.

Morska so: Ovaj ekstra grubi piling koristite samo na tijelu – odličan je za uklanjanje grube kože na laktovima i koljenima. S obzirom da morska so može dodatno isušiti kožu, najbolje je kad ovakav piling u svom sastavu ima i biljna ulja, antioksidante ili vitamine koji umiruju kožu u toku pilinga.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.