Nekoliko loših navika koje su možda uzrok nastanka bubuljica

Nekoliko loših navika koje su možda uzrok nastanka bubuljica

Uprkos brojnim preparatima koje koristite, bubuljice nikako ne nestaju s vašeg lica? Uzrok tome mogle bi da budu neke stvari koje na vas i vašu kožu utiču svakodnevno, a koje jednostavno ignorišete. Prije nego što se predate u borbi sa problematičnom kožom, zapitajte se da li imate neku ovih navika.

Koristite proizvode za stilizovanje kose

Ako vam kosa često dodiruje lice, a puna je raznih proizvoda za stilizovanje, možda upravo to izaziva vaše bubuljice.

Ne čistite ekran mobilnog telefona

Mobilni telefon bacate u prljavu torbu i dirate ga prstima punim bacila, a zatim ekran prislanjate uz lice? Mislimo da je ovdje sve jasno.

Koristite antiejdž ili prirodne kreme

Mladi ljudi koji koriste agresivne antiejdž kreme ponekad od njih mogu da dobiju bubuljice, baš kao i oni koji vjeruju “samo u prirodno” i zatim reaguju na određene biljke. Sve kreme prvo isprobajte na koži, a ako nemete posebnih problema, uvijek je dobro držati se blagih, hidratantnih krema koje neće izazvati bubuljice, a ni nastanak bora.

Kućni ljubimac

Možda na ovo nikad niste ni pomislili, ali ako se često mazite sa svojim psom ili mačkom ili spavate prislonjeni uz dlaku ljubimca, upravo zbog toga možete imati probleme s kožom. Iako se mačke čiste same, a psa kupate vi, to ne znači da na njihovoj dlaci nema bakterija.

Koristite previše preparata za negu

Morate da imate baš svaki losion, tonik, kremu, serum, gel i emulziju za lice i još ih, pritom, koristite u isto vrijeme… Pretjerano tretiranje kože kozmetičkim preparatima nikad nije dobra ideja. Držite se osnova – čišćenja i hidratacije, i vaše lice će se uskoro vratiti u normalu.

 

lepotaizdravlje.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.