Smokey eyes

Smokey eyes

Jedan od najtraženijih stilova šminkanja svjetskih zvijezda je upravo „smokey eyes“ – zavodljivo zatamnjene oči koje nijednog muškarca ne mogu ostaviti ravnodušnim. Da biste ste se same što bolje ovako našminkale, za vas smo izdvojili nekoliko savjeta.

Ovaj stil šminkanja pristaje i svijetlookim i tamnookim djevojkama

Osnovno pravilo za “smokey eyes“ je da izbjegavate plave tonove. Umjesto njih koristite crne, sive, tamno braon ili tamno zelene nijanse.

1. Korak

Preko kapaka nanesite korektor da biste stvorili glatku podlogu za sjenku.

2. Korak

Ajlajnerom u olovci ili krejonom (najbolji je crne ili sive boje) uokvirite gornji kapak uz trepavice, od unutrašnjeg ka spoljnom uglu oka. Istom olovkom nanesite liniju i na donji kapak.

3. Korak

Četkicom nanesite sjenku u prahu. Najmodernije su braon, tamnosiva i tamnozelena. Kapak bojite od unutrašnjeg ka spoljnom uglu oka.
Savjet plus: Da biste postigli sjaj, poslije korektora nanesite neku neutralnu svjetlucavu sjenku, sačekajte pet minuta i onda nastavite postupak šminkanja.

4. Korak

Na dio ispod obrva nanesite neutralnu, bež ili sjenku boje slonovače.

5. Korak

Duplim slojem maskare završite šminkanje, koji će „otvoriti“ vaše oko.

Kako, uz smokey, šminkati ostatak lica?

Smokey eyes zahtjeva vrlo malo rumenila i to u svježoj, nježno ružičastoj ili breskva boji. Takođe, pravilo je da ga izbalansirate s mat natural usnama, možda malo bezbojnog sjaja ili sjaja u nekoj prirodnoj boji.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Čorba od karfiola

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.