Napravite sami kuglice predivnog mirisa za osvježavanje toaleta

Napravite sami kuglice predivnog mirisa za osvježavanje toaleta

Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kisjelina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd).

Pribor

Duboka činija, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Kako pripremiti

Na 1 jedinicu limuntusa potrebno je 2,5 jedinice sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja.

U dubokoj činiji promiješajte sodu i limuntus. U smjesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promiješajte. U smjesu možete dodati i neku boju u prahu (prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne. U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu ili filtriranu vodu.

Ključni momenat - Poprskati smjesu iz raspršivača i promiješati. Ne vlažiti previše. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smjesa „prokuva“ i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i miješati smjesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena. U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) izručite pripremljenu smjesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smjesu u kalupima, bombice će se duže vrijeme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smjesa mogla još malo da raste.

Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smjesa mogla još malo da raste.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata. Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Način korišćenja

Jednostavno, bacite šušteću bombicu u ve-ce šolju. Za vrijeme „ključanja“, bombica osvježava i miriše.

Bombice možete poređati u kupatilu, veoma lijepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC šolju.

 

dnevno.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kada kuvate kupus...

RECEPT
DANA

Mikijeva čoko-vanil keks torta

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.