Recite NE vlagi i visokim računima za struju

Želite da pobojšate kvalitet života-počnite od zamjene stolarije.

Recite NE vlagi i visokim računima za struju

U mnogim stambenim i poslovnim jedinicama izuzetno je atraktivna PVC stolarija. Ona danas daje mnogim stanovima, kućama i kancelarijama umjetnički izraz.

Za zamjenu zastarele stolarije odlučuju se mnogi u želji da idu korak naprijed sa inovacijama. Takođe, mnogi žive nefunkcionalan život sa oštećenom stolarijom. Mrzovolja i loš životni standard glavni su razlozi zbog čega je to tako. Da li i u vašem domu ima oštećene i dotrajale stolarije? Bez obzira kojim se izgovorima vodili i kolika vam mjesečna primanja bila, trebalo bi da znate kada zaista ne možete odlagati ugradnju nove stolarije, a posebno novih prozora.

Kada vam je potrebna nova PVC stolarija?

Koje god prozore ili vrata da imate, s godinama će sve slabije i slabije trpjeti promjene, bilo da su to ogrebotine, kućne hemikalije, vlaga koja dolazi od spolja ili nešto drugo. Drvena stolarija biće podložna truljenju, aluminijumska koroziji. A uz sve to, energetska efikasnost biće na minimumu. Osim što ćete imati stolariju koja svojim neatraktivnim izgledom remeti prostor, možete očekivati nastanak buđi, strujanje vazduha, propuštanje vode, prozore koji se teško zatvaraju, ali i veći račun za električnu energiju.

Jedino uz kvalitetnu stolariju možete uticati na sve ove faktore. PVC stolarija sposobna je da se izbori sa svim problemima dugi niz godina. Umjesto da imate istrošene prozore, sa znakovima truljenja, trpite prodor kiše u unutrašnjost, i vrata koja hlade kuću, zahvaljujući novoj pvc stolariji – konačno vašem domu možete pružiti otpornost, funkcionalnost i sofisticiranost. Reći vlagi ne!

Šta kada su računi za struju visoki?

Neefikasna vrata i zastarjeli prozori u velikoj mjeri mogu imati negativan uticaj na vaš dom. U pitanju je loša toplotna izolacija. Umjesto da toplota tokom zimskog perioda bude zadržana u unutrašnjosti, kroz pukotine ona izlazi. Koje god grijanje da imate, kuću će biti teško zagrijati. Ukoliko primijetite da pored vaših prozora ili spoljnih vrata struji hladan vazduh – onda znajte da nekontrolisano trošite električnu energiju. Tada je pravo vrijeme za ugradnju novih pvc profila.

Šta kada imate prozore koje je gotovo nemoguće otvoriti ili zatvoriti?

Još jedan od osnovnih razloga kada ne bi trebalo da odlažete zamjenu stolarije jesu nefunkcionalni prozori. Česta zaglavljivanja, promaja i iskrivljeni elementi prozora mogu vam biti prepreka uživanju. Umjesto da se nakon posla odmarate u svom krevetu ili u miru i tišini ispijate kafu, tokom kišnih i vjetrovitih dana nećete moći da spriječite iritantno lupkanje. Ali to nije najgori scenario. Možete li da zamislite sebe kako jurite sa peškirom u ruci dok se voda sliva sa svih strana prozora? Rijetko ko želi ovaj proces da ponavlja iznova. A šta ako niste kod kuće? Zamjena prozora, iako iziskuje troškove, svakako je isplativija opcija nego da vaš dom završi sa podignutim parketima i potpuno uništenim zidom.

Šta kada nemate dvostruko zastakljenje prozora?

Pitate li se zašto je u vašoj sobi ipak prohladno, iako prozori nisu dotrajali, ili zašto je prevruće, iako imate dobru izolaciju kuće? Stvar je tome da vaš prozor mozda ima samo jedno staklo. Dvostruko zastakljenje bilo koji objekat može učiniti udobnijim i efikasnijim. Pvc stolarija i na tom polju briljira. U prodaji se mogu naći čak i modeli trostrukog zastakljenja koji se savršeno mogu uklopiti u stil i modernost prostora.

Onog momenta kada budućnost vašeg doma zavisi od stanja stolarije – ne treba da čekate.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.