Napravite sami moćno sredstvo za dezinfekciju

Napravite sami moćno sredstvo za dezinfekciju

Osim što ćete ukloniti postojeće, na ovaj način ćete i spriječiti pojavu novih fleka od buđi.

Koliko god čistili kupatilo od ružnih crnih tačkica, buđi i gljivica vrlo je se teško riješiti.

Obično se uporno pojavljuju na fugama, ivicama kade i plastificiranim zavjesama, ali postoji potpuno prirodan i vrlo jeftin način da ih se riješite, uz pomoć samo dva sastojka!

Naime, odličan saveznik u borbi sa buđi i gljivicama je ulje čajevca. Moćni čajevac je kralj dezinfekcije kada je u pitanju njega ljepote, ali i čišćenje doma!

Ulje čajevca je moćno dezinfekciono sredstvo, pomaže u čišćenju i uklanjaju upornih gljivca, ali odličan je i u borbi sa nekim estetskim problemima, poput akni, peruti i atletskog stopala.

Posebno je efektan kod uklanjanja buđi u kupatilu. Ova prostorija u stanu obično se smatra rasadnikom neprijatnih crnih mrlja, koje u početku uopšte ne možemo da primijetimo golim okom. Eterično ulje čajevca će na prirodan i netoksičan način efektno otkloniti sve ove probleme.

Recept od samo dva sastojka, vode i ulja čajevca, otkrila je Linda Kob, autorka knjige “Talking Dirty with the Queen of Clean”.

Jednostavno, u plastičnoj bočici sa raspršivačem pomiješajte 500 ml vode i 10 ml ulja čajevca. Promućkajte, pa raspršite po mjestima na kojima se buđ najviše skuplja, poput ivica tuša, kade, na zaštitnoj zavjesi, fugama…

Ostavite da odstoji 30 minuta, a potom sunđerom i toplom vodom pređite preko svih površina i isperite ih. Osim što ćete ukloniti postojeće, na ovaj način ćete i spriječiti pojavu novih fleka od buđi.

 

pressrs.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.