Foto - kolaž na zidu

Ako ste nekad ili još uvijek “razbijate” glavu kako da dekorišete zid u svom domu, razmislite o kolažu vaših omiljenih fotografija. Bez obzira na stil ili boje  koji su zastupljeni u vašoj kući, foto  kolaž će da kreira pojavu koja će da bude i sadržajna i upečatljiva.

Foto - kolaž na zidu

Evo nekih osnovnih principa i trikova koje treba  da imate na umu pri sklapanju i montaži ove lične kolekcije

Razmislite koliko uticaja želite da kolaž ima na prostor
April Force Pardoe, interijer dizajner, kaže da ako želite da kolaž bude  centralna tačka u prostorijii, treba da ga postavite na najistaknutiji zid ili zid koji je prvi ugledate kad udjete u sobu.

Stvorite jedinstvo izmedju fotografija koje postavljate
Uvijek bi trebalo da postoji zajednička nit ili tema koja povezuje kolekciju fotografija - preporučuju dizajneri interijera. Na primjer, postavite samo crno-bijele fotografije ili fotografije, recimo, šume, mora ili planine, ali iz različitih uglova.

Držite se okvira za slike iste boje i materijala, ali birajte različite veličine
Biranje ramova može biti jednako teško i izazovno, kao i biranje fotografija koje ćete da postavite.
Ako ste još uvijek zbunjeni, poslušajte savjete  dizajnerke prostora, koja kaže  da bi definnitivno trebali izbjegavati miješanje i pokušaje uskladjivanja. Mnogo veći učinak dobijate kada postoji velika sličnost. Ona preporučuje ramove u istoj boji i materijalu, jer tako ne morate da se mučite da ih uklapate. Na primjer,  koristite sve u zlatnoj ili srebrnoj boji; ili sve  mahagoni i boja drveta . Isto važi i za materijal- svi treba da budu isti ili vrlo slični.
Što se tiče veličine okvira, svaka veličina je ok. U suštini, razne veličine  ramova izgledaju najbolje i daju najbolji efekat.

Kolaž za probu složite na pod
Prije nego što zakucate prvi ekser u zid, preporučujemo da svoje ramove prvo složite na pod i da se malo igrate aranžiranja. Takodje, možete izrezati papir u veličini vaših ramova, pa ih samoljepljivom trakom zalijepite na zid, na mjesta gdje biste postavili fotografije i tako ćete da vidite kako će kolaž izgledati direktno na zidu. Dok je papir na zidu obilježite mjesto eksera, zakačite svoje fotografije, a zatim maknite papir.

Izbjegavajte postavljanje  kolaža previsoko
Generalno, najveća greška je kada ljudi umjetničko djelo bilo koje vrste vješaju previsoko. Sve što visi na zidu treba da ima odredjenu vezu sa namještajem koji je ispod. Ako se ispod mjesta koje ste odredili za svoju “instalaciju” nalazi kauč, dvosjed, trosjed ili par stolica, onda kolaž trebate početi slagati odmah iza namještaja ili 10-ak centimetara iznad. Ako je kolaž na zidu ispred  kojeg nema nikakvog namještaja, onda bi srednje fotografije trebale da budu u visini očiju. Gornje i donje slojeve dodajte u skladu sa tim.

Imajte na umu ove savjete kada se odlučite za instalaciju svog foto kolaža, ali ne bojte se da eksperimentišete. Foto kolaži su vrlo moderan i popularan način ukrašavanja zidova i naravno da bi svako volio da je baš njegov po nečemu poseban.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Suzite nos

RECEPT
DANA

Turska torta od mljevenog mesa

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.