Kako u kućnoj radinosti rastegnuti preuske i premale cipele

Kako u kućnoj radinosti rastegnuti preuske i premale cipele

Kupili ste nove cipele, donijeli ih kuci, ponosno obuli da ih pokažete ukućanima i hop, stišću vas. Pored toga što nove cipele koje su u vašoj veličini, mogu da vas nažuljaju, o onim za pola broja, pa čak i broj nećemo ni da govorimo. Žene su radi ljepote i zaluđenosti obućom u stanju da kupe cipele koje žuljaju, samo da bi ih posjedovale.  A u prodavnici će uvijek reći: ‘’Pa malo me žuljaju, ali to je samo zato što su nove. Razvućiće se same.’’ Pretpostavljate da sam citirala samu sebe i to ‘’samo’’ razvlačenje me koštalo krvavih stopala, nažalost. Ali, sve za ljepotu.

Čvrst materijal nove obuće i naša tvrdoglavost, mogu nas od bola dovesti do suza. Zašto da trpimo bol, ako možemo nešto uraditi same, kod kuće. Poslije mojih krvavih stopala, ja sam se opametila.  Možda će nekome biti lakše da cipele, sandale ili koji već komad obuće, odenese kod obućara, koji ima sprave za to, ali ako ste zainteresovani da to uradite sami, evo nekoliko ‘’caka’’ koje će vam pomoći:

Alkohol

Cipelu iznutra naprskajte rastvorom od alkohola i vode u razmjeri 50-50 i trljajte.  Nakon toga, obujte debele čarape i nosite cipele 20-ak minuta. Skoro uvijek upali.

Krompir

Možda zvuči nevjerovatno, ali krompir će proširiti vašu tijesnu obuću.  Krompir srednje veličine (da može da stane u cipelu) ogulite i stavite u cipelu. Ostavite tako preko noći i gle čuda, cipela će se rastegnuti. Naravno, sljedeći dan krompir izvadite iz cipele i bacite.

Fen (samo za kožnu obuću)

Fenom za kosu zagrijavajte kožu oko jedne minute, dok koža ne omekša. Zatim, obujte cipele na debele čarape i tako se šetkajte po kući (ili do prodavnice, ako vam je volja) dok se koža ne ohladi. Dobili ste rastegnute cipele i pregrijane prste. Savršeno!

Kesa za zamrzivač

Hm, kesu za zamrzivač napunite vodom i stavite u cipelu, sandalu, čizmu… Pazite da kesu napunite sa tačno onoliko vode koliko je potrebno da se ispuni cipela. Nakon toga, cipele (sa sve kesom i vodom) stavite u zamrzivač, na najmanje 24 sata.  Voda će se pretvoriti u led, led će učiniti svoje, a vi ćete dobiti cipele po vašoj mjeri.

Čarape

Čarape pokvasite  (ne natopite) vodom i dobro ocjedite. U cipelu nagurajte koliko god možete vlažnih čarapa i ostavite da se osuše unutra. Kako se čarape budu sušile, tako će se širiti i rastegnuti cipele.

Novine

Postupak je isti kao sa čarapama, samo što ćete vodom nakvasiti novine, ali pazite da se ne raspadaju. Nagurajte novina koliko možete i ostavite da se osuše.

Na kraju, kupovina obuće koja vam savršeno pristaje po nekad liči na nemoguću misiju. Bez obzira nosite li broj koji je lako ili manje lako naći, Marfijev zakon vam namiguje kad god u izlogu ugledate savršen par cipela! Da bi ste što mudrije izbjegle sindrom  Pepeljugine sestre, poslužite se nekim od ovih trikova i uživajte.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.