Sirće - Neophodno za svaku kuću

Sirće - Neophodno za svaku kuću

Još niste sigurni da svaka kuća mora da ima sirće? Provjerite!

Čišćenje odvoda: Sipati pola šolje sode bikarbone u odvod, zatim pola šolje sirćeta. Mješavina će zapjeniti i očistiti i deodorisati odvod. Ovaj postupak ponavjajte svakih par nedjelja da bi odvodi ostali čisti.

Buđ na plastičnim zavjesama za tuš: Stavite zavjesu za tuš u veš mašinu sa nekim svijetlim peškirom, sipajte jednu šolju bijelog sirćeta u deterdžent i operite.

Uklanjanje kamenca iz wc šolje: Poprskati gornji dio wc školjke sirćetom, a zatim dobro izribati šmirgl papirom i isprati.

Naslage na glavi tuša: Sipajte bijelo sirće u plastičnu kesu, potopite glavu tuša u nju, oblijepite selotejpom i ostavite  preko noći. Četkicom uklonite naslage i isperite.

Omekšavanje veša: Sipajte u dozer mašine ¼ šolje bijelog sirćeta, da omekšate veš bez ostavljanja neugodnih mirisa.

Čišćenje linoleuma: Dodajte ¼ šolje sirćeta u 3-4 litre vruće vode za besprekoran pod bez fleka.

Pranje prozora: Pomješajte 50% bijelog sirćeta sa 50% vode, u bocu sa pumpicom. Poprskajte staklo i obrišite suvom pamučnom krpom ili novinama.

Neutrališe neprijatne mirise od kućnih ljubimaca: Pomješajte 1/3 bijelog sirćeta sa 2/3 vode. Sipajte na kritična mjesta i fleke, ali nikad ne trljajte da biste uklonili fleke ili mirise.

Masno suđe: Smiksajte 2 supene kašike sirćeta u tečni deterdzent za suđe, da pojača snagu čišćenja.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.